søndag 23. juni 2024

Gøy på tur med ekornbarna!

Rammeplanen for barnehagen sier: "Barnehagen skal være en arena for daglig fysisk aktivitet og fremme barnas bevegelsesglede og motoriske utvikling. Barnehagen skal legge til rette for at barna kan få et mangfold av naturopplevelser og få oppleve naturen som arena for lek og læring. Barnehagen skal legge til rette for at barna kan forbli nysgjerrige på naturvitenskapelige fenomener, oppleve tilhørighet til naturen". 

I barnehagen har vi en tradisjon en uke med tema om "Livet i fjæra" i juni. Denne uken drar vi på tur til stranda på Høvikodden. Store barns-avdelingene og de eldste av de yngste blir delt i grupper slik at alle har en dag hver på stranda. Her leker og utforsker vi på stranda, fisker krabber, bygger sandslott og leker området rundt. 

 Om det er regn eller for kaldt i vannet, er det mange andre muligheter til å ha glede av å være på tur i naturen. Røttene til trærne dannet et naturlig klatrestativ som barna elsker å leke i. 

Når sola tittet frem, så fristet det veldig med å kjenne på vannet og fiske krabber...


Barna sanser og utforsker livet i fjæra. 

Vi følger barns motoriske utvikling og legger til rette for at barna skal oppleve progresjon i turenes lengde og innhold. 
Vi tok en tur til grønnsakshagen nede på gården som barnehagen leier fra Øverland Andelslandbruk. Det var våres første tur ditt, så det var spennende å bli kjent med en ny plass. Vi så på skiltene til grønnsakene som dyrkes der og vi tok en titt i drivhuset også. Og som "kronen på verket" kom en traktor kjørende forbi! Så gøy!

I våres hadde vi en rugekasse i barnehagen og fikk oppleve hvordan en liten kylling klekker ut av egget. Kyllingene fikk mat og vann og bodde en liten stund i barnehagen. Etter hvert ble de flyttet ut til grønnsakshagen til hønsehuset. Vi tok en tur ditt for å hilse på dem. Det var spennende å se hvor mye de hadde vokst siden sist.

Det er gøy å blåse bort løvetannfrø, da flyr de i luften i en liten fallskjerm...

Vi hadde en superfin rundtur. Det er så fint med rundturer slik at man oppdager noe nytt hele veien og det blir aldri kjedelig. Denne gangen fulgte vi "eventyrstien" videre i skogen. Barna imponerte stort, de var ivrige til å utforske og mestret kroppsbeherskelse i et ulendt terreng.  

På tur fant vi et lite eggeskall... hva har skjedd her... undret vi oss over...

Vi tok stien mot arboretet, så oppdaget vi en gapahuk. Det var masse inntrykk og barna strålte av glede med å leke i den.
 
På vei tilbake var det et nytt høydepunkt i vente... en uglekasse. Barna undret seg over om uglen var hjemme eller fløyet til mammaen sin...
Ekornbarna laget uglelyder og sendte slengkyss til uglen når vi skulle videre:)
 
Herlig å kjenne på en frihetsfølelse og sanse naturen på tur! 
Gøy på tur med ekornbarna💗!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar