tirsdag 11. juni 2024

Tur til Steinbruddet med Gaupegruppen

 

 Fra rammeplanen : Gjennom arbeid med nærmiljø og samfunn skal barnehagen bidra til at barna utforsker ulike landskap, blir kjent med instutisjoner og steder i nærmiljøet og lærer å orientere seg og ferdes trygt.  

 I vårt nærmiljø ligger et stort steinbrudd. som heter Franzefoss. Det er et sted mange kjører forbi på vei til Bærums Verk. Her lages pukk, stein og betong med mer til hus, hager og veier. det blir sprengt i gjettet, for så å knuses i forskjellige dimensjoner fra stein til grus, sand og betongtilslag. Dette er materialer vi møter på hver eneste dag, og er interessert i. 

Turen går gjennom skogen langs med den gamle kongeveien til Bergen. Så svinger vi av for å gå oppover det skogkledde fjellet på fine stier. Vi raster underveis ved en gammel fraflyttet hytte. Etter et par timer kommer vi til toppen av den store gropen der steinen sprenges ut av fjellet. Det er mektig å se på og det er mange gravemaskiner og trailere i gropen. Vi står en stund å beundrer synet av alt vi ser. 

Veien vi følger ned igjen er veldig bratt. Her kjører terrengsykler i bakkene, som vi må sette oss på rompa for å komme ned. Vi synes de som sykler her er ganske "sprø". Vi opplever at vi kommer fortere ned igjen, enn den tiden det tok å gå opp. Det er en nyttig erfaring. På hjemveien plukket vi fine blomsterbuketter, som vi pyntet med på sommerfesten neste dag. Det ble en fin tur.





Vi fikk også øye på en veldig stor maurtue, med masse maur oppå







Det ble et stykke å gå, men da fikk vi erfaring med at : " Det klarte vi fint".



Se så stort det er, og så mye som skjer der nede.





Det var skikkelig bratt nedover igjen.
Vi måtte konsentrere oss i de bratte bakkene.








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar