lørdag 20. januar 2018

Isborg


Det å lage isborg er spennende. Det er en tid krevende prosess, med mange opplevelser, undring,  forskning, arbeid og glede i.
Først må barna skylle kartonger hjemme, og ta de med til barnehagen. Så skal de fylles med vann. Vi gjør det ute, og det er mye læring i å treffe og fylle oppi riktig mengde.  Vi har  erfart at det kan ta fra en dag til nesten en uke før de er fryst. Det har med temperatur å gjøre.
Vi bærer de så bort i Bjørneskogen og pakker de opp der. Det er helt overveldende hvor fine kreasjoner det er i de isblokkene som har brukt lang tid på å fryse. Inni de er det ennå litt vann. Det kan ligne på en lyspære. I andre er det nesten som granbar, men da i is. i noen er det så mye vann at vi må la de stå til neste gang, for ellers vil de knuse.
Da vi har fått av all embalasjen, kan vi begynne å "mure". Vi har nå kommet i gang med andre lag.

Vi lærer mye om å bygge og konstruere. Hvordan må vi legge isklossene for at de skal holde seg best, hvor stort vi skal ha det, hvor mange blokker vi trenger osv.
Vi jevnet ut snøen under slik at alle klossene fikk lik høyde. Det skal komme klosser oppå og de må ligge flatt. Barna har bygget mye med de store treklossene ute i barnehagen og kan nå ta med seg den erfaringen til disse klossene. Her bruker vi også våt snø som bindemiddel mellom klossene.

Dette skal vi holde på med så lenge det er kaldt og vinter. Om det skulle smelte noe i perioder, så erfarer vi det også. Da må vi reparere og bygge videre. Vi tar bilder gjennom prosessen så dere kan følge med.

Fortsett og send med tomme kartonger. Vi trenger veldig mange!!










Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar