tirsdag 12. juni 2018

Grønnsakhagen - Revene

Som dere vet har vi til nå brukt mye tid både på forberedelsene inne og arbeidet ute i hagen. Grønnsakhagen er det perfekte stedet for å gi barn innsikt i hvordan frø blir til grønnsak. Vi er opptatt av at barna skal få kunnskap og følge utviklingen fra såing til innhøsting, og følge det vi sår til det ferdige og modne produktet.

Inne startet vi med å så frø i mindre bokser, vannet og fulgte daglig med på utviklingen. Etter hvert som frøene spiret og vekstene ble større lagde vi selv-vanningssystem. Ved bruk av gjennomsiktige flasker fikk barna følge nøye med på hvordan plantene drikker vann gjennom røttene sine. Vi erfarte at tomatplantene drakk mye vann, og vi måtte ofte fylle på med mer.
Etter hvert som det ble varmt og godt ute var det tid for å plante vekstene ut i hagen og drivhuset.
Sammen har vi blant annet gravd i jorda, sådd, plantet ut vekstene vi hadde inne, luket bort ugress, ryddet på stiene og vannet. Barna har fått erfaring med hva plantene trenger for å vokse og hvordan man lager egen matjord i kompostkassene.


I grønnsakhagen jobber vi tverrfaglig. Barna har fått erfaring og kunnskaper om småkryp, vekster og 
deres gjensidige avhengighet og betydning for bærekraftig utvikling. Barna får førstehåndserfaring ved bruk av sansene i hagen og naturen generelt.I tillegg snekrer vi kasser til plantene. Barna har sagd og brukte drill i samarbeid med en voksen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar