onsdag 27. juni 2018

Ekornbarnas tema livet i fjæra

Forrige uke hadde vi tema livet i fjæra. Vi på ekorngruppen har da hatt ulike aktiviteter med vann, og til det som lever i og rundt vannet. Små barn har en sanselig måte å oppleve verden på, og vann inviterer til utforsking med sansene.
Vi fylte små kar med vann, og kjørte båter, helte og sprutet. Barna viser stor entusiasme i vannleken, og de kjørte båtene bortover vannet, fylte båtene med vann, heller fra kopper, skåler og kanner og de laget mat og drikke som de serverte til hverandre. Kongler, pinner og steiner prøvde vi også, og erfarte at konglen og pinnen fløt, men steinen sank. Sammen i leken erfarer de vannets egenskaper.
 Vil du ha litt te?
Det blir en foss! Barna heller og ser hvordan vannet renner og lager dam på bakken.

 Vi er på fisketur! Med båten lekte vi at vi dro på tur, og fisket fisker, krabber og annet som lever i havet, og vi undersøkte det vi fikk på kroken.


 Se! Det ligger fisker ute i havet!
Barna tok fiskene av og festet dem selv med borrelåsene. Vi så på de ulike formene til fiskene, noen var store, noen små, noen lange og noen runde.Her kommer ulike begreper inn, vi snakker om det vi ser og opplever.
Gjennom lek, aktiviteter og sanger har vi utforsket vann og livet i fjæra.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar