søndag 13. januar 2019

Bygge- og konstruksjonslek i snøen

Tirsdag var vi på skitur nede på golfbanen. Det hadde snødd mye og vi var ivrige på å gå på ski. Snøen var så kram at det kladdet det veldig. Vi prøvde likevel en stund, men så tok vi av skiene og begynte å lage snøballer, som vi rullet i den kramme snøen. Det var kjempe gøy, for vi opplevde at snøen festet seg også veldig lett til snøballen og vi fikk laget store baller ved bare å rulle de ca 20 meter. Vi satt de sammen til en borg. for at det ble en borg var det helt nødvendig at barna samarbeidet og kommuniserte godt.
-Ballene ble så store at to- tre barn måtte dytte de sammen.
-Ballene måtte legges tett inntil hverandre i et mønster, så barna måtte sammen se hvor ballen skulle legges, slik at det ble en rund borg og ikke en rett mur. 
- Barna forstod at de måtte ha forskjellige roller, noen laget ballene og andre var murere, som sørget for at ballene stod støtt og ble murt under og sammen. 
- Etterhvert måtte ballene også løftes i høyden. Da måtte vi stå på begge sider å løfte og støtte, og murerne måtte mure fort.

Barna ble kjempestolte over det flotte resultatet.

Her ble det jobbet og lekt inn mye kunnskap om snøens egenskaper, om hvordan vi samarbeider for å bygge noe så stort, og om hva vi må gjøre teknisk, for at det skal stå støtt. Slik kom vi med lek og glede innom de fleste fagområdene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar