onsdag 23. januar 2019

Skileik på revegruppen

 
Dette var en helt nydelig morgen, vi hadde pakket skiene og var klare til å gå på tur i vårt nærområde ved barnehagen. Revene virket ivrige og gledet seg til turen. De lekte hester og samarbeidet om å dra pulken med skiene oppi. Gjennom fagområdet "Kropp, bevegelse, mat og helse" skal barna inkluderes i aktiviteter der de kan få være i bevegelse, lek og sosial samhandling og oppleve motivasjon og mestring ut fra egne forutsetninger, sier Rammeplanen for barnehager.
 

Det er vår første skitur utenfor barnehagen :)

Vi laget løypa en dag før vi skulle på ski. Dette gjorde det lettere for barna å holde balansen, slik at de fikk glede og mestringsfølelse og ikke minst inspirasjon til å stå på ski.

Denne dagen gikk vi en runde rundt og avsluttet aktiviteten mens det var gøy. Det er god opplevelse i fokus. Når barna ble spurt om hvem som synes det var gøy å gå på ski... ropte alle i et kor- JEG!
Det var topp stemning på gruppen :D 

Revene viste allerede sine gode ferdigheter med stå på ski, for å gjøre det mer spennende og for å utfordre barna mer hadde vi skileik med kosedyr.  

Det ble laget to stasjoner. Den første stasjonen skulle kosedyrene hentes og på den andre måtte de legge de fra seg .Barnas balanse ble utfordret enda mer når de måte stoppe opp, sette seg på huk, hente et kosedyr og reise seg opp igjen. 

Barna mestret oppgavene og storkoste seg når de mer og mer fikk kontroll på bevegelser.


Dette var morsomt!Her ble det laget en stasjon hvor barna måtte legge fra seg kosebamsene.


 Skileik i barnehagen på tunet. Vi hadde stasjoner med kosedyrene, porter og en bjelle.

Før vi startet med stafetter varmet vi opp med en sang-"buggi buggi" med ski på beina. 

Barna fra andre grupper ble inspirert til å bli med på leiken.    


 
 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar