mandag 14. januar 2019

Ekornbarnas eksperimentelle lek med vann, snø og is.

Denne uken har vi på ekorngruppen lekt oss med og undersøkt vann, snø og is. Hva skjer når vi tar med snø inn? Eller setter vann ut om vinteren? Eller når vi heller vann over snø? Ved å prøve ut og utforske får barna erfaring med vannets og snøens egenskaper. Vi bruker sansene til å ble kjent med naturen gjennom årstidene.
Gjennom fagområdet natur, miljø og teknologi skal barnehagen bidra til at barna opplever og utforsker naturen og naturens mangfold. Hva skjer med vannet ute om vinteren? Kan vi helle vann i kopper og la dem stå ute? I tråd med tema bærekraftig utvikling vaskes og sorteres brukt emballasje. Så hva er vel bedre å fylle med vann enn våre tomme yoghurtbegre?

Vi fylte begrene med vann, og så skal vi la dem stå ute. er det vann oppi dem i morgen tror dere?

 Men hva skjer når vi heller vann på snø? Dette var veldig spennende, vi så at snøen smeltet der det hadde kommet vann! Vi kjente på snøen som hadde fått vann på seg, den var blitt våt og smeltet mye. Barna bruker sansene aktivt i sin undersøking.


Da vi kikket på yoghurtbegrene neste gang, hadde de blitt til is! Vi oppdaget at det som var på toppen hadde frosset til is, men da vi tok isen ut av yoghurtbegrene, så var det vann under som vi kunne helle ut. Gjennom å prøve og undersøke erfarer barna hva som skjer med vannet om vinteren. Vi kjente på isen og kjente at den var kald og glatt å ta på.


Vi tok også med oss snø inn. Her kjente vi på snøen, brr, den var også kald å ta på!
 Og etter en stund var mye av snøen blitt til vann! Det var fortsatt kaldt å ta på, men snøen hadde blitt mindre, og den lå og badet i vann!

Kan vi farge snø? Vann med konditorfarge blir super snømaling, og med et lite hull i korken på flasken kunne barna sprute farge ut på snøen.

 Det var spennende å se hvordan snøen fikk farge på når barna klemte på flasken.
 Se, en buss!
                     Snart hadde snøen mange fine farger, den var gul, rød og blå. Det ble prikker og fine mønstre.


Vann med bobler er også gøy å undersøke. Vi helte farris i glass, og så alle de små boblene som beveget seg. Så puttet vi rosiner oppi farrisen, og de danset opp og ned! Boblene med luft festet seg på rosinene, og så begynte de å sprette. Barna fulgte nøye med på hva som skjedde, spennende å undersøke saker sammen.
Med sanselig tilnærming har vi denne uken hatt mye spennende eksperimentell lek. Med stort engasjement og nysgjerrighet har barna sammen utforsket ulike sider ved vann, snø og is.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar