mandag 2. september 2019

Revegruppen: August.

Oppstart.


Vi er i skrivende stund allerede inni den andre måneden siden barnehagen åpnet etter sommerferien og hverdagens tempo og rutine viser seg etterhvert stadig tydeligere for de nyeste tilskuddene på Loftet. Fordi barna tilhørende "Revegruppen" har akkurat gjort et betydelig skifte fra å gå på småbarnsavdeling til... Storebarnsavdeling.

I denne overgangen følger naturligvis også noen endringer fra det tilbudet de hadde på småbarna, derfor har vi i teamet rundt barna et stort fokus på at dette skiftet skal oppleves som noe positivt, trygt og noe å være stolt av. Derfor har vi tatt oss god tid på å bli bevandret i barnehagen.
Vi har lært hvor vi henger fra oss ytterklær og sekken, hvor matboksen skal ligge, hvor man kan gå på do, hvor vi kan samles på teppet til samlingsstund og hvor de kuleste lekene ligger. Samtidig som vi blir bedre kjent med barnehagen, blir vi kjent med medmenneskene i gruppen. Gjennom lek, undring, vitser og mestring blir vi tryggere på hverandre gjennom hver dag og det samspillet som skjer oss i mellom utvikler seg stadig.


Vi har tatt noen bilder av de utfluktene vi har vært på som jeg tenker det er morsomt om dere får se.


Tur til grønnsakshagen:                                              
                                        Først måtte vi lære at man skal tråkke mellom plantene, ikke oppå.. 
                                           Deretter fant vi masse markjordbær som vi forsynte oss av!
                                      Squash og tomat var modne og klar for høsting, og ble med hjem til barnehagen. 


Utrolig spennende med høner og haner. Og så mye de hadde på hjertet! Dyrene gol i vei hele tiden mens vi var der nede. Tenk å ha dette tilbudet bare noen få meter unna barnehagen. Jammen meg heldige!!  


Stor beundring.. litt frykt?
Det hang tilfeldigvis et brev fra Uglen på en benk vi gikk forbi.


Uglen som passer på naturen vår begynner å bli gammel og trenger hjelp fra Naturvaktene sine.
Gjennom oppdrag og aktiviteter skal barna bli kjent med begreper som "allemannsretten", plukke opp søppel og ta vare på alt som vokser og bor i naturen.
"Alle må hjelpe til å bære.." ;)


Tur til Gapahuken. 


Ovenfor Arboret fant vi en veldig flott gapahuk som noen før oss har bygd. Dette stedet ga oss både tak over hodet og et bord å spise maten vår på. Da naturen rundt gapahuken var veldig egnet til å leke på, synes vi rett og slett at denne plassen var utrolig fin! Som dere ser under, utførte vi også det første oppdraget vi fikk utdelt fra Uglen. Nemlig en hinderløype gjennom skogen! Barna fikk øvd seg på å holde balansen i ulendt terreng, de fikk krype under og klatre over stokker og de måtte komme seg rundt stammen til et veldig tykt grantre som stod i veien. Det å vente på tur til neste person er kommet avgårde kan være utfordrende, men etterhvert som vi øver masse på dette, kommer vi nok til å klare det til slutt :)


Det var både bratt og ulendt å komme seg opp til gapahuken. Heldigvis hadde vi ikke dårlig tid, så vi fikk selv velge de veiene vi selv mente var best å gå. 

Her jobber i sammen med å lage hinderløype. Først måtte vi se for oss hvor vi ønsket at løypen skulle gå. Deretter fikk vi hjelp av Henrik til å knyte tauet fast i trærne på veien. 


Hinderløypen gikk over stien og videre oppover skogen. Bra det ikke kom noen turgåere på stien.. for da måtte de ha gått under tauet vårt!


Vi fikk hjelp fra de voksne om vi trengte det. Og etterhvert var det ganske lett for noen, så da klarte vi det selv!
Denne jenta kan bruke en stokk til mye rart! Her tror jeg hun rir på en hest :)

Her sitter vi rundt bordet og spiser lunsjen vår. Matpakken smaker ofte ekstra godt når vi er på tur! Etter vi hadde spist opp, var vi veldig nøye på å rydde opp etter oss. Uglen har nemlig fortalt at man skal forlate stedet man bruker i naturen på samme måte som vi fant det, og derfor samlet vi inn all søppelet som vi etterlot oss. Dette var et lite innblikk i hvordan august har vært hos oss på Revene. Håper du likte bildene og det vi har skrevet. Følg med videre, for det kommer oppdateringer hver måned fra de aktivitetene vi gjør her i barnehagen. 

Hilsen små og store på Rev.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar