fredag 27. september 2019

Matuken for Bjørner og Gauper sep-19


Da har vi hatt en uke hvor vi har laget mat til lunsj hver dag i barnehagen. Vi har også laget grønnsaksuppe til alle barn, søsken og foreldre i hele barnehagen.Det var så koselig at så mange kunne komme opp på Sæteren på onsdag :)
Det er koselig å lage mat sammen og å spise sammen. Det er viktig å se hvordan mat blir til, og å prøve å spise noe nytt.
Vi liker oss aller best når vi kan gjøre det rundt bålet i skogen. Vi har variert menyen, slik at vi har hatt både kjøtt, fisk, grøt og suppe. Vi har også sørget for at vi har hatt grønnsaker til alle måltider. Flere av grønnsakene har vært fra egen hage.
Barn og voksne hadde med egen tallerken og bestikk, slik at det ikke ble unødvendig søppel.
Her kommer et bildedryss fra uken. Vi må innrømme at å ta bilder samtidig som man lager mat og serverer ikke er så lett, hverken å gjennomføre eller å huske, men dere får kose dere med de vi har tatt.
                                                MANDAG:
Agurk og squash fra hagen i lefser med ost skinke gulrøtter og rømme.
Litt enkelt første dagen, da det først skulle handles til mange måltider

Alle gleder seg til mat og sitter sammen

                                   TIRSDAG:

Barna kom inn på kjøkkenet i grupper. Først kuttet de kål, persillerot, sellerirot, gulrot, potet og purre
til suppen, før de kjevlet ut sin egen pizza og tok på det de likte av saus, ost og kjøtt.

I dyp konsentrasjon. Det er gøy å hjelpe til og se hva det blir til.

Ser godt ut det her :)
                                                        ONSDAG:
Bjørner og Gauper på vei mot Seteren gård




Vel framme ble det bål, og vi laget havregrøt med sukker, kanel, smør, rosiner og blåbær.




Vi hadde også bursdagsfering denne dagen,
derfor ble det popcorn med sjokolade

                                                 TORSDAG:


Det er torsdag og tid for laks på bålet.
Den må undersøkes før den får sitron og krydder i buken ,
og blir pakket inn i vått avispapir.
Vi kjenner på øye, de spisse tennene og den bleke lille tungen.







Så er den på plass i glørne på bålet

Og vi venter

Og venter. Det tar tid å lage mat på bål.
Først må bålet bli passe og så skal maten stekes.



Litt ekstra lakseskiver, som ble ufrivillig flambert. men det smakte godt :)
                                                   FREDAG:
Her rulles det kjøttboller, sbarna var veldig filinke og ruller mange hundre boller,
om så ble stekt. Det ble også laget koskos, kantareller, saus, gulrøtter, brokkoli
 og bakte poteter.Det skulle vært på bålet på gaupeplassen, 
men i dag fosset vannet ned fra himmelen, 
så vi ble nødt til å gjøre dette inne i dag. .

Her er det mye godt

Og alle koser seg med maten.
(De får beskjed om å se ned, slik at ikke ansiktene synes på bildet,
for de er absolutt ikke sjenerte ):).


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar