mandag 10. februar 2020

Trolljakt

I dag har vi vært på skogstur til Gaupeplassen, hvor vi har fyrt opp bål, satt opp hengekøyer og lekt trolljakt! Revegruppen ble midlertidig utvidet for anledningen, og fikk besøk av tre eldre barn fra Gaupegruppen som ble med oss på tur. Dette var kjempestas og noe vi håper å kunne fortsett med! 

Bildet kan inneholde: en eller flere personer, sko og utendørs Bildet kan inneholde: en eller flere personer, folk som sitter, tre, utendørs og naturBildet kan inneholde: en eller flere personer, tre, utendørs og naturBilderesultater for bål
På ukeplanen spurte vi foreldre og barn om de hadde anledning til å ta med vedkubber til bålet vårt. Tanken bak er at det blir litt morsommere og man får et eierforhold til aktiviteten hvis man bidrar i forberedelsene og gjennomføringen. Vi fikk et par kubber og supplerte med barnehagens ved + tørre, døde pinner vi fant på veien. Bål er helt fantastisk for å samle en gruppe!
Etter et stillesittende måltid var vi nødt til å få litt varme i kroppen og da er ingenting bedre enn en spennende trolljakt! Troll er noe som, etter min erfaring, fenger veldig blant barn. Det er mystisk, eventyrlig og litt skummelt, perfekt for et godt rollespill! Vi jobber for tiden med eventyr og har i den anledning vært innom flere eventyr som omhandler troll. I Askeladden og Bukkene bruse, som er eventyr vi har fokusert mye på, dukker trollet opp og barna velger helst denne karakteren om vi skal leke rollespill.
I dagens impulsive lek valgte pedagogisk leder å spille på nysgjerrigheten hos barna og startet med å si "Hysj, hørte dere det..?" Slike spørsmål fanger oppmerksomheten og det bygger seg opp en spenning. Før barna rekker å miste konsentrasjonen, hvisker den voksne "Troll..!". Som et ekstra element til fasaden, plukker barnehagelæreren opp en pinne og omgjør den til en stokk. Nå er den voksne blitt en treg, gammel mann. Den gamle mannen liker ikke troll og vil helst jakte og jage dem bort. Men han trenger hjelp av barna, som er kvikke og smidige. "Lukter dere det..?" spør ham barna. De sniffer luften. En gutt svarer at han lukter noe rart. Kan det være troll? Vi går dypere inn i skogen, barna i front og den gamle mannen et lite stykke bak. For å videreføre illusjonen i leken graver den voksne bort blader og pinner fra bakken, så et område av jord kommer til syne. Et trollspor!
Bildet kan inneholde: utendørs og natur                 Bildet kan inneholde: utendørs
Vi finner stadig nye fotspor fra trollet, men det er vanskelig å skjønne hvilken vei det beveger seg. Nye spor dukker opp i alle retninger og vi går oss litt vill. Da utbryter en av ungene: JEG HAR FUNNET TROLLBÆSJ!! vi andre løper (den gamle mannen etter beste evne..) bort til stedet barnet peker på. 

Bildet kan inneholde: plante, utendørs og natur
(For oss som er litt for opptatt av fakta, kan jeg meddele at dette faktisk stammer fra et rådyr og er en typisk avføring vi finner fra dyret om sommeren. Det utypiske vinterværet i år gjør at flere planter, gress og annen biologisk næring er lett tilgjengelig for rådyrene uten snø på bakken, og det er derfor ikke disse små, runde klumpene vi gjerne gjenkjenner hos elg, rådyr og reinsdyr om vinteren. PS: Håper ikke du spiser mens du leser, og mister appetitten..:D)

Leken fortsetter, men vi finner ikke trollet. Uansett hvor mange ganger vi tror vi hører noe og løper for å undersøke, er ikke trollet å finne! Hvor kan han ha gjemt seg? Det er da vi kommer på at det eneste stedet på Gaupeplassen hvor man kan gjemme seg bak en dør, er på utedoen. Naturligvis må trollet være her! Kanskje han sitter do i tillegg?? Vi lister oss nærmere utedoen og prøver å være så stille som det overhode er mulig å være med 8 barn og en gærn, gammel mann. Spenningen når et klimaks når den gamle mannen går helt inntil døren og tar i dørhåndtaket. Et barn søker tilflukt bak et stort tre, lengre bak oss andre, og antageligvis er det absolutt en klok avgjørelse hvis det faktisk spretter et troll fram bak døren. Men nå må vi se!  
      
Bildet kan inneholde: en eller flere personer, folk som står og utendørs
Bildet er dessverre ikke tatt i det øyeblikket døren blir åpnet.. men undertegnede kan bekrefte at det var "priceless"-ansiktsuttrykk å se på barna da de skjønte at utedoen faktisk var tom.

Ettersom trollet heller ikke befant seg på utedoen, var det bare en siste, logisk forklaring på mysteriet. Trollet må nok være et sted  i barnehagen.. og det ble samtaleemnet etterhvert som vi ruslet/rutsjet tilbake mot barnehagen:                                                                                               Bildet kan inneholde: en eller flere personer, tre, barn, plante, utendørs og natur 

Vi har ikke gitt opp håpet om å se trollet i skogen og prøver igjen så fort vi er utenfor porten! :) 

Hilsen Revene og "de utvalgte" Gaupene. Bonusbilde av den gamle mannen:                                                                                                        Bildet kan inneholde: 1 person, står, tre, plante, utendørs og natur

                    


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar