tirsdag 5. september 2023

Sykkeldag med Bjørnegruppa

Sommeren er på hell, og det har regnet mye i det siste. Men nå viste værmeldingen oppholdsvær, og et av barna spør lengselsfullt: 
"Når kan vi ha sykkeldag igjeeeen?" 
"Hva med på mandag"?
"JAAAA!"

Som sagt så gjort, og vipps var det mandag og sykkeldag! 

Rammeplanen for barnehagen sier blant annet:

"Gjennom arbeid med kropp, bevegelse, mat og helse skal barnehagen bidra til at barna:
  • videreutvikler motoriske ferdigheter, kroppsbeherskelse, koordinasjon og fysiske egenskaper
  • opplever å vurdere og mestre risikofylt lek gjennom kroppslige utfordringer"
Og hva er vell en bedre anledning til å utvikle disse egenskapene enn å sykle rundt i arboretet sammen med 13 andre barn, på ulikt underlag, og denne dagen også i store søledammer og gjørme? 
En riktig utfordring, men det liker vi!


Vi gikk forsiktig ned den bratte bakken til arboretet, og leide syklene våre pent nedover. Endelig flat mark og bilfritt inne i arboretet!


Vi la fra oss sekkene ved bordene, og satt igang med sykkel-race gjennom arboretets stier! SWOOSH, SPLÆSJ, og SCHWUPP! Underlaget varierte, og mange jakker ble farget brune på ryggen denne dagen! Hva er vell morsommere enn å kjøre full fart gjennom en gjørmedam?Vi tok med en sparkesykkel fra barnehagen også, og Marius er jammen en effektiv motor!


Det er selvsagt tid til andre ting enn sykling også. Dette treet er en prima klatre-utfordring.


Mye å holde styr på. Både gående og syklende. Vi øver oss på å ta hensyn til hverandre, bruke ringeklokka på styret, og unngå krasj. 


Noen steder er det ekstra utfordrende på runden, og barna må selv ta vurderingen på om det er smart å gå av sykkelen og leie, eller prøve å tråkke seg gjennom.


Men dagen varer ikke evig, og vi må til slutt tilbake igjen til barnehagen...


For et flott sykkel-tog! En herlig gjeng har utfordret seg selv og hverandre, både fysisk og sosialt. En fornøyd og sliten gjeng satt syklene sine utenfor barnehagen en liten stund etter dette bildet ble tatt.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar