tirsdag 26. september 2023

Første dag i mat-uken

 I uke 39 har vi matuke.

 Det betyr at vi lager mat ute på bål sammen med barna hver dag. 

 Gjennom medvirkning i mat- og måltidsaktiviteter, motiveres barna til å spise sunn mat og få grunnleggende forståelse for hvor maten kommer fra, om hvordan man tilbereder den og å oppleve felleskapet det er i å dele og spise samme mat.  

Vi har laget pinnebrøddeig, og nå skal vi lage pinner.
Vi lager mange pinner som vi steker og siden deler. 
Siden barna er små, velger vi å grille "pinnene",
 og ikke ha de på pinner som barna skal holde i bålet.

Barna var ivrige og laget mange pinner.

Så stekes pinnene på bålet
 

Så var både tomatsuppe og pinnebrød ferdig.
 Vi koste oss med maten og spiste masse.
Også barn som sa at de ikke likte tomatsuppe, spiste flere porsjoner.
Det er spesielt koselig å sitte ute og spise varm mat som kommer fra bålet. 
Og så det at alle spiser det samme, 
skaper tilhørighet, felles-opplevelse og vennskap.
"Se på meg, jeg dypper brødet oppi suppen.
Vil du også prøve det? det er kjempegodt"

Etter måltidet, gikk vi ned i eplehagen på Øverland Gård. 
Der får vi lov å plukke epler, og vi plukket mange epler.
Det er så fint å plukke epler, bære de opp til barnehagen, 
skrelle, putte i kjele og koke de. Alt gjort i løpet av en time. 
Det må jo kalles kortreist!



Da vi kom tilbake, tok vi fram en spennende epleskreller.
Barna sveivet etter tur, og vi fikk fine epleskiver oppi kjelen.
Etterpå ble det kokt, slik at vi har eplemost til morgendagens grøt. 

 











Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar