Gjennom vår grønnsakshage nede på Øverland Gård gir vi barna del i vår matkultur og matglede. Barna har tatt del i hele prosessen, fra vi sådde frøet i jorden, til det spiret, ble plantet ut og nå er blitt til grønnsaker. Nå når vi kan høste grønnsakene, får vi en begynnende forståelse for bærekraftig utvikling
Første stopp er hønsegården. I dag var alle inne i buret. |
Vi undersøker grundig. Så mange farger det er på fjærene. Her kan vi bruke sansene og se, lukte og lytte. |
Hønene og hanene har verdens fineste bur her i hagen. Hanen goler sikkelig høyt og det er gøy. KYKKELIKY Vi sang også for han "Hanen stend på stabburshella, bonden gjeve hannom konn..." |
Det er gøy å selv mestre å få vannet ned i vannkannen. |
Det må hentes mye vann, for i dag var det tørt i hagen. |
Det var mange som ville smake på bondebønner. Det er så flott å se hvor godt de ligger inni bengelen. Det ser ut som bønnene ligger på skumgummi-madrasser. |
Det smakte så godt at vi må hente flere. Vi har lært at vi må "skru" de av, slik at ikke stengelen knekker. |
Det er spennende å åpne, for å se om det bor noen bønner der: |
Denne gangen var det mange som mestret å luke. Det er en viktig oppgave for at plantene skal få nok næring |
Takk for nå hagen, vi kommer snart tilbake. |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar