onsdag 6. september 2023

Tur til hagen med gauper og rever

Grønnsakshagen vår, matglede og matkultur
Gjennom vår grønnsakshage nede på Øverland Gård gir vi barna del i vår matkultur og matglede. Barna har tatt del i hele prosessen, fra vi sådde frøet i jorden, til det spiret, ble plantet ut og nå er blitt til grønnsaker. Nå når vi kan høste grønnsakene, får vi en begynnende forståelse for bærekraftig utvikling

Første stopp er hønsegården. I dag var alle inne i buret.

     

Vi undersøker grundig.
Så mange farger det er på fjærene. 
Her kan vi bruke sansene og se, lukte og lytte.

                        

Hønene og hanene har verdens fineste bur her i hagen.
Hanen goler sikkelig høyt og det er gøy.
KYKKELIKY
Vi sang også for han "Hanen stend på stabburshella,
bonden gjeve hannom konn..."

Det er gøy å selv mestre å få vannet ned i vannkannen.

Det må hentes mye vann, for i dag var det tørt i hagen.

Det må vannes ekstra mye inni drivhuset.
Det kommer ikke vann dit når det regner.

Det var mange som ville smake på bondebønner.
Det er så flott å se hvor godt de ligger inni bengelen. 
Det ser ut som bønnene ligger på skumgummi-madrasser.
.

Det smakte så godt at vi må hente flere. 
Vi har lært at vi må "skru" de av,
 slik at ikke stengelen knekker.

Det er spennende å åpne,
 for å se om det bor noen bønner der:


Denne gangen var det mange som mestret å luke. 
Det er en viktig oppgave for at plantene skal få nok næring

Takk for nå hagen, vi kommer snart tilbake.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar