torsdag 2. november 2023

Høst på haregruppen

 I høst har harebarna lært om høsten og hva som skjer ute i naturen. Vi har snakket om og erfart at det blir kaldere ute, at bladene på trærne får fine farger og at de faller ned. Vi har også hatt forming og sang knyttet til høsten og fargene. 


Vi har hatt mattelek ute (fagområde: antall. rom og form)Vi har prøvd oss på naturbingo, hvor barna skulle parkoble det de fant ute med det som er på bildene. Hva heter tingene på bildet? kan vi finne  de og legge de på riktig sted? hvor mange finner vi? her har vi begreper som stor, liten, mindre og større. 


Et par turer ned i grønnsakshagen har det også blitt i høst (fagområde: natur, miljø og teknologi). Barna synes det var spennende og utforsket hagen med alle sansene. Det ble sett og kjent på, luktet på og smakt på. 

                               Inne i drivhuset luktet det godt av tomatene.  


Vi fant gule tomater, grønnkål og lilla brokkoli.









Ute har vi sett på alle bladene som har falt på bakken og tatt med dette inn i formingsaktivitet (fagområde: kunst, kultur og kreativitet) Hvor vi har brukt blader og høstfarger til å lage bilder av. Her har vi brukt ulike materialer og barna har fått bruke fantasien til å bli kjent med de ulike materialene. Vi har testet ut å male med hender, pensel og sugerør. 



















































Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar