lørdag 27. januar 2024

Lek i snøen med harene

 Vi har vært så heldige å få masse snø i vinter og det har vi benyttet oss av i leken. Vi har opplevd snøen i forskjellige former. Noen dager har det vært myk snø, andre ganger har den vært isete eller våt og kram snø. 

I rammeplanens fagområde "kropp, bevegelse, mat og helse" står det bl.a. at barna skal inkluderes i aktiviteter der de kan få være i bevegelse, lek og sosial samhandling og oppleve motivasjon og mestring ut fra egne forutsetninger. Barna skal få mulighet til å sanse, oppleve, leke, lære og skape med kroppen som utgangspunkt. Barna skal få oppleve glede og mestring ved allsidig bevegelseserfaringer, inne og ute, året rundt. 


På tur i arboretet har vi laget snøengler. Vi la oss på ryggen i snøen og beveget armer og bein. Da vi reiste oss opp var det blitt fine englemønster.  


Da snøen ble kram kunne vi forme med den. Vi samarbeidet om å lage en snømann. Vi startet med små snøballer, da vi rullet de i snøen ble de større og større. Vi måtte sette den største i bunn, så den mellomste og til slutt den minste. Snøen måtte også smakes på underveis. 


Til nese fikk den en gulrot, blader ble til øyne og kvister til armer og hår. Til slutt kunne vi måle at snømannen hadde blitt høyere enn oss selv. 






Noen av barna har også fått testet ut å gå litt på ski. Det var stas å få prøve en liten runde rundt i barnehagen. 

I akebakken har flere av barna blitt trygge og synes at dette er gøy. Noen vil helst sitte på fanget og ake, og andre aker selv. Det er mye motorisk trening i å gå opp bakken i snøen og ake ned igjen flere ganger. 



Lek med varmt vann og snø. hva skjer når vi putter snø oppi varmt vann? Jo, snøen smelter med en gang og blir til vann. Vannet i kjelen blir kaldere. Når vi putter masse snø oppi, blir det til sørpe. Når vi heller varmt vann på snøen, smelter den. 








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar