torsdag 19. september 2024

Grønn uke- kildesorteringslek ReveGauper

I rammeplanen står det blant annet at barna skal lære å ta vare på seg selv, hverandre og naturen (s.10)

Grønn uke med teater av personalet for hele barnehagen er blitt en tradisjon i Øverland friluftsbarnehage. Etter teateret er det kildesorteringslek. Her er barna aktive og delaktige i både å ha med eget søppel som vi studerer, og så å finne ut hvor det skal sorteres. Gjennom lek og i praksis lærer vi masse. Vi undrer oss med barna. Hva er søppel? Hvorfor kan vi ikke kaste det i naturen? Hva skjer med søpla som sorteres? Kan man lage noe av søppel? Hva betyr ordet gjenbruk?


Hele barnehagen er samlet for en felles teater-opplevelse!

Her viser personalet hvem de er før de tar på seg kostymer.
Dette gjør vi for å trygge både de minste barna og andre som trenger forutsigbarhet.

Fuglen, "T'ulla" og "Truls"

Fuglen er også en kjent voksen =)

Teateret handlet om "Tulla" og "Truls" som var på tur. "Tulla" hadde maten pakket inn i matpapir og pose. Mens "Truls" hadde matboks som kunne brukes om igjen og om igjen. De satt og diskuterte litt før de gikk en liten tur.

Vi hørte plutselig lyden av fuglekvitter og så dukket det en nydelig fugl opp med nebb og vinger. Fuglen var nysgjerrig på søppelet som hen trodde var mat, og nei og nei så satte nebbet seg fast i posen. Heldigvis oppdaget "Truls" og "Tulla" dette og hjalp fuglen løs. Fuglen ble glad og "Tulla" tok lærdom i å ikke slenge fra seg søppel i naturen.


Så var det tid for kildesorteringslek.

Kassene er merket med hvor søppelet skal. Og i den siste som er merket spørsmåltegn (restavfall) skal det som ikke er plast, papp eller metall.

Masse søppel!

Barna er i gang. I første runde får de veiledning. Og i andre runde prøver de selv. 
Bra jobba!!



Tusen takk for Grønn uke =)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar