søndag 20. oktober 2024

Grønnsakshagen. Ekorngruppen. Del 2

I august hadde vi en tur til grønnsakshagen. De yngste barna ekorn og harene har en mulighet til å dyrke grønnsakene i en liten kjøkkenhage med tre pallekarmer i barnehagen. Men når de blir klare for det vil de få mer eierskap til grønnsakshagen vår på 100 kvm. som barnehagen leier fra Øverland Andelslandbruk. De eldre barna som går på loftet har hovedansvaret og dyrker grønnsakene der. For å bli bedre kjent med vårt nærområdet og grønnsakshagen tok vi en tur ditt. Hagen er en av de mest populære turstedene blant barna i barnehagen. I tillegg til sesongens grønnsakene får barna smake på solbær, blåbær, stikkelsbær, plommer og neste år skal vi plante bringebærbusker også😊.

En gravemaskin! Den så vi ut av vinduet på avdelingen også. Nå var det enda mer spennende å se på nært hold... 

En gulrot satt så godt i jorda slik at Grete måtte jobbe ganske mye for å få den opp med en heiagjeng ved siden av:) ... 
Gjennom dyrking av egne grønnsaker får barna tilgang til egne grønnsaker som er givende og bærekraftig måte å sikre tilgang til ferske og næringsrike matvarer. 

I drivhuset var det mange oransje og søte tomater som barna plukket opp selv og spiste...

Der fant barna også en paprika som hadde lilla farge. Det skapte stor interesse blant barna. Vi tok den til barnehagen og smakte på.

Plommetreet var fullt av plommer! De var super saftige og falt riktig i smak hos barna.  


Etter at vi hadde kjent på de gode smakene i hagen tok vi en tur til hønsehuset som ligger en 100 meter unna hagen. Hønene gikk fritt ute slik at det var veldig spennende å følge med.

Herlig! Dyr skaper mye nysgjerrighet hos barna...

Barna oppdaget en leketraktor ved hønene og måtte prøve den etter tur. 
Det var en superfin tur. Vi delte fine opplevelser sammen og et felles tema til samtaler. Slike opplevelser er med på å skape tilhørighet og samhørighet i gruppen. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar