Rammeplanen sier at personalet skal synliggjøre og fremheve mangfold og ulikhet som grunnlag for opplevelser, utforsking og læring.
Hva er ikke bedre enn å flette mangfoldet inn i Øverlands tradisjonelle matuke!
Vi har "reist" til 5 ulike kontinenter og smakt på mat fra blant annet:
Sør Amerika (Mais-tortillas)
Nord-Amerika (Mac'n cheese)
Afrika (Marokkansk lammegryte)
Asia (Persisk nudelsuppe)
Europa (Sveler)
I tillegg til maten har vi sett på verdenskartet og fått høre en historie fra et land fra hvert kontinent.
Barna har vært med å forberede til maten, kuttet grønnsaker, hentet ved og ikke minst smakt på alt som kunne smakes på. Å spise det samme er en matglede i seg selv. Vi har også trosset (nesten) alle værforhold og funnet løsninger på hvordan spise maten ute i øs-pøs-regn.
Å se på flammer er en spennende opplevelse i seg selv. Her klargjøres bålpanna for deilig mat som skal tilberedes. |
Det kuttes grønnsaker og frukt til marokkansk lammegryte. |
Granateple! Noen hadde sett og smakt på det før, og noen hadde ikke. |
Her får vi opplæring i hvordan man får ut granateplekjerner på en effektiv måte. |
Banker! |
...og vips detter granateplekjernene ut! |
"TADA" |
Her er deilig persisk nuddelsupe av vår dyktige iranske kollega! |
Denne dagen var de voksne 'kelnere'. Det serveres i tomme matbokser. Genialt med mindre oppvask og mer tid med barna! Tusen takk foreldre! |
Her fant vi en løsning for hvor vi kunne sitte å nyte maten uten å bli våte =) Tusen takk for mat-mangfolds uka! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar