mandag 14. oktober 2024

Mat og mangfoldsuke ReveGauper

Rammeplanen sier at personalet skal synliggjøre og fremheve mangfold og ulikhet som grunnlag for opplevelser, utforsking og læring.

Hva er ikke bedre enn å flette mangfoldet inn i Øverlands tradisjonelle matuke!

Vi har "reist" til 5 ulike kontinenter og smakt på mat fra blant annet: 

Sør Amerika (Mais-tortillas)

Nord-Amerika (Mac'n cheese)

Afrika (Marokkansk lammegryte)

Asia (Persisk nudelsuppe)

Europa (Sveler)

I tillegg til maten har vi sett på verdenskartet og fått høre en historie fra et land fra hvert kontinent.

Barna har vært med å forberede til maten, kuttet grønnsaker, hentet ved og ikke minst smakt på alt som kunne smakes på. Å spise det samme er en matglede i seg selv. Vi har også trosset (nesten) alle værforhold og funnet løsninger på hvordan spise maten ute i øs-pøs-regn.


Å se på flammer er en spennende opplevelse i seg selv.
Her klargjøres bålpanna for deilig mat som skal tilberedes.

Det kuttes grønnsaker og frukt til marokkansk lammegryte.

Granateple!
Noen hadde sett og smakt på det før, og noen hadde ikke.

Her får vi opplæring i hvordan man får ut granateplekjerner på en effektiv måte.

Banker!

...og vips detter granateplekjernene ut!

"TADA"

Her er deilig persisk nuddelsupe av vår dyktige iranske kollega!

Denne dagen var de voksne 'kelnere'.
Det serveres i tomme matbokser.
Genialt med mindre oppvask og mer tid med barna! Tusen takk foreldre!
 
Her fant vi en løsning for hvor vi kunne sitte å nyte maten uten å bli våte =)



Tusen takk for mat-mangfolds uka!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar