torsdag 13. september 2018

Ekornbarna på tur i nærområdet

Naturen inviterer til lek og utforsking. Små barna gjør verden, de opplever verden og det som er rundt dem med hele seg. Ved å undersøke den meitemarken de fant, løfte på bladene som har falt på bakken, løpe bak det store treet og se om de andre ser meg, blir de kjent med naturen som vi er så heldige å ha akkurat her vi er.
 Å løpe i skogen er gøy! I trygge omgivelser inne i skogen kan barna utfolde seg motorisk, og det er så morsomt når vi løper sammen! Her kommer den typiske småbarnsleken til syne, ved at en løper, ser på de andre som en invitasjon og leken er i gang.
 Hvordan kjennes dette treet ut? I skogen brukes sansene til å undersøke det vi opplever. Vi lytter til fuglene som synger, vi kjenner hvordan trærne kjennes ut, vi lukter på naturen, barna bruker hele kroppen i sin utforsking.
 Tittei! Vi kan gjemme oss bak de store trærne! Ser dere oss nå?

 Vi fant et eggeskall! Hvem har bodd oppi her tror dere? Kanskje fuglen sitter oppe i treet og synger nå?
Barna liker å legge seg ned å se opp på trærne og himmelen. Trærne er veldig høye! 
Så bærer turen tilbake til barnehagen. Det er fint å leie en venn. Turer er med på å styrke fellesskapet og gode relasjoner i gruppen. Vi deler gleder og felles opplevelser som vi har med oss til neste tur, kan vi finne det samme treet da?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar