onsdag 26. september 2018

Ekornbarnas høstlek

Rammeplanen for barnehager skriver at barnehagen skal bidra til at barna blir glade i naturen og får erfaringer med naturen som fremmer evnen til å orientere seg og oppholde seg i naturen til ulike årstider. Naturens mangfold gir oss masse å utforske nå på høsten. Bladene skifter farge, de faller ned fra trærne, de tørker, og småkrypene gjemmer seg for å finne varmen. Gjennom aktiv lek i naturen erfarer barna høsten og hva som skjer med naturen. Sammen finner de ut av hvordan naturen fungerer. Se hva jeg fant!
 Se på de fine bladene vi fant! Hvilke farger har de? De har mange forskjellige farger! Barna undersøker det de finner.
 Vi kjente på bladene og så hvordan de svevde i luften når vi kastet dem opp i været.

I skogen vår er det mange kongler, og når vi deler dem kan vi studere hvordan de ser ut inni. 
 

 Vi snudde stubben opp ned og så hvem som bodde under. Her bodde det mange larver! er det lille larven Aldrimett? Vi så hvordan de krøp inn i sprekker og under jord for å gjemme seg, og kanskje de ville varme seg?
Vi studerte også plassen der stubben hadde ligget. Her fant vi flere meitemarker. De krøp også ned i ganger i jorden. Vi snakket om at de kanskje ble redde og kalde, og vi snudde stubben tilbake, så de kunne varme seg. Gjennom aktivitet og samspill erfarer barna hvordan vi kan ta vare på livet i naturen. Dette henger nært sammen med bærekraftig utvikling som er årets tema hos oss.
 Her kryper meitemarken ned i jorda for å varme seg.
På denne stubben bodde det mange små larver, og vi så hvordan de lagde ganger og krøp inn i bittesmå huler. Det fantastiske mangfoldet i naturen vi har rett utenfor døren gir oss mange spennende opplevelser sammen.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar