mandag 10. september 2018

Naturvakter på revegruppen

Årets tema i barnehagen er bærekraftig utvikling. Målet med dette er å gi barna grunnleggende kunnskap om hvordan vi kan bruke og ta vare på miljø og naturen rundt oss. Gjennom forskjellige opplegg/aktiviteter skal vi leke oss miljøkloke:).
I den grønne uken i barnehagen ble vi kjent med gamle kloke ugla. Han bor høyt i et tre like ved barnehagen. Jobben til ugla er passe på alle som kommer på besøk, og at de vet hvordan man oppfører seg når man er på tur. Ugla skrev: "Naturen er et sted der alle kan komme for å leke, sykle, bade og ha det gøy. Dette kaller vi Allmannsretten (alle rett til å være i naturen). Men vi må passe på at ingen kaster søppel og skader naturen. Når jeg har passet på naturen i mange år og begynner å bli gammel og trøtt, også begynner jeg å se ganske dårlig. Kan dere hjelpe meg og være mine Naturvakter?" Engasjerte revebarna ville gjerne hjelpe ugla og være Naturvakter!!!
På tur i arboretet snakket vi om ugla. Vi prøvde å se hvilket tre som kunne vært det høyeste, for der bor ugla og barna lagde uglelyder.

 
Plutselig på stien fant vi et spor. Hvem som har forlatt det sporet her? Revebarna var helt sikker på at det var ugla sin fjær. Vi lekte detektiver å lette etter flere spor.
 
På vei plukket vi det som ikke hører hjemme i naturen også. Hvem sitt spor kan det være?
 
BÆSJ! Fuglebæsj. Kanskje det er ugla?
 
Videre på stien fikk vi se noe magisk! Det var et blad som snurret rundt i luften uten å falle ned. Det hang fast i edderkoppen sitt spindelvev, men det vi ikke kunne se...
 

På rasteplassen vår fikk barna øye på et brev og Naturvakten ugla.
Det er et oppdrag fra ugla til Naturvakter-revebarna. Vi lyttet til lyder i naturen... Det var helt stile for fugler lyder. Vi tok i bruk en fugler app på telefonen. Da fuglene i skogen hørte det, så svarte de til.
 
 
 
I det første oppdraget måte vi sette et tau til hinderløypen. Det ble hengt bilder av forskjellige dyr hvor barna fortalte hvilket dyr det er, vi hørte på lyd de lager og hva de forskjellige dyr spiser.
Etter vi var ferdig med oppdraget, ryddet vi etter oss. Det er sånn man skal gjøre når man er på besøk i naturen:) 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar