lørdag 29. september 2018

Matuke på bjørne- og gaupegruppen

Denne uken har vi laget mat sammen med barna i barnehagen og på tur. Vi har hatt en fantastisk uke med engasjerte barn som har syntes det er spennende å få være med på å lage mat selv. Det å lage mat sammen skaper glede og samhold mellom barna og det er fint å smake på nye retter når man har vært med på å tilberede den selv og man ser at vennen ved siden av spiser det samme.

Hver dag har vi laget bål på gaupeplassen


Mandag hadde vi havregrøt laget på bål.

Oppå grøten hadde vi müsli og tørket frukt som barna har vært med å skjære opp og putte i tørkemaskin.
 


Til dessert ble det stekt banan med mørk sjokolade inni.
 
Barna kutter banan og puttet sjokolade inni.

Det smakte kjempegodt!

Tirsdag stekte vi kjøttboller laget av hjorte- og oksekjøtt. Barna var med å forme kjøttbollene som skulle være i tomatsuppen.
 
Tomatsuppe laget fra bunnen av med bl.a. tomater fra grønnsakhagen vår.



 
Onsdag hadde vi stekt ørret på bål. Først måtte vi sløye fisken og ta ut innmaten.



Vi fikk se hvordan det ser ut inni fisken. Der var det bl.a. et hjerte.



Inni fisken la vi sitronskiver og dill.



Deretter ble fisken pakket inn i vått avispapir.

På gaupeplassen la vi fisken i avispapir oppi glørne på bålet.


Ferdigstekt ørret. Den smakte veldig godt og barna spiste masse.
ved side av hadde vi ris, minimais og brokkoli.


Torsdag lagde vi fiskepinner. Vi delte opp seifilet og deretter fikk barna putte fisken i mel, egg og brødrasp.




Ved siden av var det raspet gulrot og stekte poteter.  
 
Til dessert hadde vi hjemmelaget yoghurt.

Med bær og müsli på toppen.



Fredag lagde vi bakte poteter med rømme, skinke og mais.





Til dessert ble det poppet popcorn på bål.

 
 
 
 
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar