Denne uken har vi laget mat sammen med barna i barnehagen og på tur. Vi har hatt en fantastisk uke med engasjerte barn som har syntes det er spennende å få være med på å lage mat selv. Det å lage mat sammen skaper glede og samhold mellom barna og det er fint å smake på nye retter når man har vært med på å tilberede den selv og man ser at vennen ved siden av spiser det samme.
|
Hver dag har vi laget bål på gaupeplassen |
|
Mandag hadde vi havregrøt laget på bål. |
|
Oppå grøten hadde vi müsli og tørket frukt som barna har vært med å skjære opp og putte i tørkemaskin. |
|
Til dessert ble det stekt banan med mørk sjokolade inni. |
|
Barna kutter banan og puttet sjokolade inni. |
|
Det smakte kjempegodt! |
|
Tirsdag stekte vi kjøttboller laget av hjorte- og oksekjøtt. Barna var med å forme kjøttbollene som skulle være i tomatsuppen. |
|
Tomatsuppe laget fra bunnen av med bl.a. tomater fra grønnsakhagen vår. |
|
Onsdag hadde vi stekt ørret på bål. Først måtte vi sløye fisken og ta ut innmaten. |
|
Vi fikk se hvordan det ser ut inni fisken. Der var det bl.a. et hjerte. |
|
Inni fisken la vi sitronskiver og dill. |
|
Deretter ble fisken pakket inn i vått avispapir. |
|
På gaupeplassen la vi fisken i avispapir oppi glørne på bålet. |
|
Ferdigstekt ørret. Den smakte veldig godt og barna spiste masse. |
|
ved side av hadde vi ris, minimais og brokkoli. |
|
Torsdag lagde vi fiskepinner. Vi delte opp seifilet og deretter fikk barna putte fisken i mel, egg og brødrasp. |
|
Ved siden av var det raspet gulrot og stekte poteter. |
|
Til dessert hadde vi hjemmelaget yoghurt. |
|
Med bær og müsli på toppen. |
|
Fredag lagde vi bakte poteter med rømme, skinke og mais. |
|
Til dessert ble det poppet popcorn på bål. |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar