fredag 7. september 2018

Tema bærekraftig utvikling på ekorngruppen

Denne uken har vi hatt grønn uke i barnehagen. Vi har da hatt aktiviteter hvor vi har sortert ting som er kastet, vi har brukt ting om igjen og plukket søppel fra naturen. Gjennom felles opplevelser erfarer barna hvordan vi kan lage nye ting av det vi har brukt, at en gammel tørkerull kan bli et instrument, og en kork oppi en flaske lager morsom lyd og får mange fine farger.
 Vi tok med oss ulike saker ut og fant også naturmaterialer i skogen, og så hadde vi sorteringslek med disse. Barna var engasjerte og puttet like ting sammen, korker med korker og kongler med kongler. Hvordan ser konglen ut? Er den stor eller liten? Er den rund eller flat? Hva med de små korkene? I leken blir barna kjent med ulike begreper om form, størelse og farge.


 Barna utforsket og prøvde seg frem. De oppdaget at både bark, barnåler og de små korkene fikk plass oppi yoghurtbegrene. Se hva vi kan lage!

Vi gikk på tur i nærområdet og plukket søppel vi fant på vår vei. Sammen erfarer vi hvordan vi kan ta vare på naturen vår.
Vi tok med oss det vi hadde sortert ute inn og hadde lek med gjenbruk. Hva kan vi lage av dette? Barna puttet korker i papprør og oppi yohurtbegre, og vi hørte hvor fin lyd det lagde.

Med samarbeid går alt lettere, og gleden blir ekstra stor når vi får det til sammen.


Ute i barnehagen har vi instrumenter som er laget av lokk, gryter og panner, gammelt kjøkkenutstyr er gjenbrukt og blitt supre leker. Barna opplevde hvordan de ulike tingene lagde forskjellig lyd, og også at når vi bruler konlger og når vi bruker pinner til å tromme med så blir det forskjellig lyd. Gjennom leken sin erfarer barna hvordan ting kan brukes om igjen og på nye måter.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar