onsdag 2. oktober 2019

Gaupegruppen får et oppdrag fra Naturvakten Ugla

Naturvakten Ugla har vært en kunnskapsrik profil for barna. Gjennom morsomme oppdrag fra Ugla får barna oppleve og leve seg inn i en veldig viktig rolle. Barna får ny kunnskap om naturen. Det skaper interesse og gode opplevelser noen som gjør at vi blir glade i naturen og blir en del av vår livsstil. Det å være med på å fullføre oppdragene lærer oss noe nytt stadig vekk på en leken måte. Gaupebarna tar kjempeansvar for at det skal ikke ligge søppel i naturen og vi har alltid med oss en søppelsekk på tur.
Rammeplanen til barnehager sier "Opplevelser og erfaringer i naturen kan fremme forståelse for naturens egenart og barnas vilje til å verne om naturresursene, bevare biologisk mangfold og bidra til bærekraftig utvikling. Barnehagen skal legge til rette for at barna kan få mangfold av naturopplevelser og få oppleve naturen som arena for lek og læring.  

Se Ugla! 
Naturvakten Ugla ble fort oppdaget i garderoben før vi skulle på tur. Barna viste stor glede og det var veldig spennende hva Ugla hadde på foten sin.

Det viste seg at det var nytt oppdrag. I pakken lå det et kart som skulle lede oss til et mål. Barna kjente fort barnehagen og parkering med biler som var tegnet på kartet. Vi fortet oss av gårde...

 Engasjerte Gaupebarn måtte stoppe opp og sjekke om vi er på riktig vei. Det neste kjennetegnet på kartet var et bjørketre som var markert med blå maling.

Vi fant bjørken som var malt med blå farge. Vi snakket om at slike markeringer blir brukt ofte for å markert en turvei. Noen av barna hadde kjennskap til dette fra før og hadde sett det på tur sammen med familien sin.

Så måtte vi sjekke hva som var det neste kjennetegne på kartet. Det var rødt hus. 

Dar er det det røde huset! Vi er på riktig vei! Spenningen økte enda mer :)

Den dagen regnet det veldig mye. På vei til målet undret vi oss over om det regner like mye når vi står under trærne eller under åpen himmelen. 

Fort kjente vi en stor forskjell. Når vi tittet opp så kunne vi se at bladene på trærne var så tette og dannet et tak over oss, slik at nesten ingen regndråper kom seg gjennom.
Barna løp ut og under igjen flere ganger for å kjenne forskjellen. Med dette trakk vi inn fagområdet som "Antall, rom og form". Vi målte rommet med oss selv.

Målet til oppdraget var det å finne rognebær i skogen. Vi ble kjent med et nytt tre. 
Her trekker vi fagområdet som "Natur, miljø og teknologi". 

Det var fine oransje bær. Disse skulle vi legge i fryseren og gi til fuglene når det er blir vinter og vanskelig til å finne mat. Flere av barna smakte på rognebærene … de var enige at det smakte ganske surt. 

Gaupebarna samarbeidet godt om oppgaven.


Når det regner på det verste, så er det greit å gjemme seg under et tak. De heiet på hverandre og ropte at det er mer plass der.

 
Det blir kjempegøy å ta rognebær ut av fryseren og ha samtaler rundt det i vinter :).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar