mandag 21. oktober 2019

Digital praksis og "Fuglekasse prosjekt" på Gaupegruppen

I juni hengte vi opp en fuglekasse som vi har hatt i flere år i kjellerboden i barnehagen. Siden  teknologien går fort fremover slik at ingen av ledninger eller kontaktene passet lenger ble den bare liggene der. Men i samarbeid med foreldre på gruppen ble fuglekassen fikset igjen. Vi hengte den på ytterveggen til barnehagen. Skjermen som ble koblet til kassen ble hengt opp på rommet der vi pleier å sitte og spise lunsj. Stadig vekk skrudde vi på skjermen for å se om fuglene flyttet inn. Det var stille ganske lenge og barna hadde stort håp hver gang vi skrudde på.
Men denne uken observerte et av barna på gruppen en fugl sittende på taket til fuglekassen på morgenen. Vi fortet oss for å sette på skjermen. Det var små forandringer inne i kassen. Barna så fuglebæsj og noen gresstrå. Det var jubel og mye glede når vi fikk se gråspurven som fløy inn og ut av fuglehuset:)!  


Med hjelp av teknologien kan vi få innsyn og lære om naturen og fuglelivet. Dette er et av årets prosjekter ved bruk av digitale verktøy sammen med barna i barnehagen. 
Rammeplanen sier: Ved bruk av digitale verktøy i det pedagogiske arbeidet skal dette støtte opp om barnas læreprosesser og bidra til å oppfylle rammeplanens føringer for et riktig og allsidig læringsmiljø for alle barna.

Sånn så det ut inne i fuglekassen. I midten ligger en plastbandasje, som fuglene tydeligvis har funnet ute. Dette ga oss et innspill for refleksjoner og bevis på hvor viktig er å plukke og kaste søppel riktig sted.

Det er helt magisk å være så nære naturen:).På vei til "Gaupeplassen" på fredag stoppet vi opp for å se på spurvene. De fløy ut og inn, og virket som de hadde mye å gjøre. Barna gledet seg over fuglene og vi lurte på om de vil legge egg så sent på høsten. Det blir spennende å se:).


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar