tirsdag 3. november 2020

Oppdrag fra ugla til Revebarna


På tur fant vi plutselig et brev fra naturvakten ugla som hadde et oppdrag til oss. Oppdraget gikk ut på at vi skulle gå på leting etter planter, bær, blomster og andre vekster i nærområdet. Vi undret oss over om vi ville kunne finne blomster og bær ute nå som det var høst ute. Barna var optimistiske og letingen startet. 
Dette var ingen sak for denne gruppen, og de fant raskt både blader, blomster, bær og sopp. Barna var ivrige og glade da de viste frem det de hadde funnet. Flere av vekstene slo vi opp i boka vi hadde med oss for å finne ut av hva de ulike plantene og trærne het. Gjennom boka fikk vi informasjon om at noen bær og planter er veldig giftige, og at man kan bli veldig syk dersom man spiser de. Positivt klima 
Gjennom satsningen "TETT PÅ" har vi nå hatt fokus på blant annet dimensjonen positivt klima. Dette handler om det generelle emosjonelle klimaet på avdelingen, og kontakten mellom de voksne og barna. Da vi var på leting etter vekster var vi voksne opptatt av at det skulle være et positivt klima på turen. Ved at vi voksne viser genuin interesse av å være med barna, og at vi opplever glede av å være sammen både barn og voksne er det med på å skape et positivt klima på gruppen. Dette kom til uttrykk gjennom smil, latter og positive kommentarer mellom barn-barn og voksen-barn kontakt. 

Positive og gode relasjoner mellom barn og voksne er avgjørende for barnas trivsel i barnehagen og utvikling. Glade og trygge barn lærer bedre, og de får mer ut av aktivitetene de er med på når de er engasjerte og kjenner på positive følelser. På turen fant vi i tillegg store og fine vanndammer, som vi hadde mye moro med. Vi så vannet sprutet langt og høyt når vi hoppet og trampet i de.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar