fredag 18. februar 2022

Skitur til golfbanen. Gauper

Vi pakket skiene i pulken, tok sekken på ryggen og dro ned til jordet. På vei dit fikk vi øve på trafikkreglene for å passere veien. Barna sjekket også noen store snøhauger, det var ingen sak for gjengen å komme seg opp. Rett ved grønnsakshagen var det en fin plass å starte. Stemningen var på topp og Gaupene fortet seg å ta på skiene. Barna er godt kjent med området sånn at minner om tidligere turer dannet fine samtaler mellom barna. Gaupene husket at vi så to rådyr på jordet på tur i går. De gjenkjente veien som går parallelt med skiløypa som vi har gått mye på tur.  

På vei til golfbanen. Første man passet på at siste man var med. Gaupene imponerte med stå på vilje. 

Snøen var litt ujevn og humpete det var ikke alltid lett å holde balansen, men vi øvde på å reise oss igjen.
Barna viste mye glede og strålte av mestringsfølelse. De syntes at vi gikk langt, men det var supergøy:).

Det ble et skikkelig påskevær når vi kom frem.
Det var hyggelig å nyte lunsjen vår i sola.

Etter lunsjen var Gaupene veldig klare til å teste ut pulkene i bakken. Dette defineres som en risikofylt lek. Barna kjenner spenning, utfordringer og kontroll av kroppen.Spenningen fortsatte når barna oppdaget isdammer på banen. De ble ivrige til å prøve å knuse isen. Gaupene gjorde flere erfaringer. Jo større var snøklump jo tyngre var å kaste den av gårde, men det var lettere å få den gjennom isen...

Barna eksperimenterte på hvilke metoder som fungerer best for å frakte snøklumpene på.Det var på tide å dra tilbake til barnehagen. Barna bytte på hvem som satt eller sov i pulken og hvem som dro i den.

Etterhvert ble alle enige om å ta på ski og avslutte turen med ski på beina:).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar