søndag 13. mars 2022

Tilbakeblikk fra skileik og moro på Gaupegruppen

Et friluftsliv gir både sanselige og fysiske opplevelser. Vinter og snø tilbyr masse moro i hverdagen i barnehagen. Gjennom ski og ake-aktivitetene får barna oppleve mestring, glede og lek i naturen. God stemning og morsomme opplevelser gjør at vi sammen vil styrke gode relasjoner i gruppen og barnas fysiske og psykiske helse. Det å kjenne på sine grenser og  mestre ting hjelper barna å danne et positiv selvbilde og oppfatning av seg selv. 

Rammeplanen sier at barnehagen skal være en arena for daglig fysisk aktivitet og fremme barnas bevegelsesglede og motoriske utvikling. Gjennom fagområdet "Kropp, bevegelse, mat og helse" skal barnehagen bidra til at barna videreutvikler  motoriske ferdigheter, kroppsbeherskelse, koordinasjon og fysiske egenskaper, opplever å vurdere og mestre risikofylt lek gjennom kroppslige utfordringer.

Akebakken i barnehagen er et fint sted for å utfordre seg selv og bli kjent med kroppen sin. Barna viste mot og engasjement til å stå på ski.  For å støtte barna på det hadde vi snekret et skistativ rett ved inngangen til avdelingen slik at skiene blir synlig og lett tilgjengelig.Barna var villige til å prøve ut forskjellige akemuligheter i akebakken også. Gøyale leker sammen fremmer samspill, vennskap og tilhørighet.

Det er fint å bruke nærområdet vårt. For å gjøre skiturene enda morsommere hadde vi en skileik med forskjellige utstyr i Arboretet. Vi laget løyper, satt opp porter og hadde en stafett med kosebamsene.


Barna utfordret balansen med å sette seg på huk for å hente en kosebamse.Kosebamsene ble noen fine rekvisitter som inspirerte til en rollelek etter skiaktiviteten. 
Det var stas å bære bamsene tilbake til barnehagen.

Når grønnsakshagen er dekket av hvit og deilig snø så er det kult med en uendelig plass for å gå på ski. Skitur på jordet.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar