søndag 5. februar 2023

Overnattingstur på Sæteren Gård med Bjørnegruppen. Del 1

 Sæteren Gård vi kommer! Endelig var den store dagen i barnehagen- Bjørnebarna skal på overnattingstur til Sæteren Gård. Vi telte ned dagene og barna gledet seg til å oppleve turen sammen med vennene sine. Det å føle seg inkludert, betydningsfulle og en del av felleskapet styrker barnas fysisk og psykisk helse. 

Dette var veldig stort! En overnattingstur har barna sett frem til siden i fjor, når vi så de eldste barna i barnehagen til å dra av gårde. I år er det vår tur:). Bagene pakket med alt vi trenger... og alle viktigste et kosedyr. Det var mye glede og spenning og en dråpe usikkerhet om hvordan det blir å sove borte hjemme fra... Derfor er det viktig for oss og vi jobber målrettet gjennom "Tett på" for at vi skal være sensitive voksne som møter barna på følelser, vil forutse utfordringene barna kan ha og støtte og veilede de deretter. Vi tok veien gjennom pilegrimsleden og skogen. Barna viste glede med å ake i stiene og utforske med å gå i den dype snøen som rakk helt til knærne. Men barna var så spente at spørsmålet om "er vi snart fremme?" dukket opp stadig vekk:).

Når barna så turmålet på andre siden av elven var gleden stor.

Siste innspurt...

Luften var full av spenning når døren til sovehuset ble låst opp... 
Siden sommeren har Bjørnebarna laget planer og drømte seg bort at vi skal på overnattingstur til Sæteren Gård. Og hver gang vi var på tur her lurte vi på om hvilket rom skal vi velge til å sove der... Da ble rommet som heter "Grisebingen" :)   

Det var fint her... gleder meg til å sove her i natt... 

Vi hadde også tilgang til hovedhuset som hadde kjøkken og spisestue i første etasjen og flere oppholdsrom i andre. I et av rommene var biblioteket med mange barnebøker.

Vi tok på skiutstyr og etter en oppvarming med lek i labyrinten startet vi med skileik. Vi lekte "postbudleken" med skogens dyr. Mange av dyrene har vi i vårt nærområde som vi finner spor av på tur. Gjennom leken fikk barna utfordre balanse i kroppen med å ski på beina. De fikk også trene hjernen med nye kunnskaper om hva de forskjellige dyr spiser og forskjellen på sporene de lager.Barna samarbeidet om å hjelpe hverandre og ga råd til hverandre i de forskjellige situasjonene.

Etterpå var det spennende å prøve skiferdighetene i akebakken.

Både barna og voksne inspirerte hverandre og utforsket forskjellige muligheter og metoder med å bruke skiene på. Det var en god stemning og vi kjørte mens vi satt på skiene, lå på de og til å med prøvde å stå på en ski skimetoden...

Opplevelsen fortsetter i andre delen av bloggen:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar