tirsdag 7. februar 2023

Vi lager fuglematere og fuglemat med gaupegruppa=)!

På Gaupegruppa fortsetter vi med aktiviteter knyttet til årsprosjektet vårt om fugler. I disse kalde vinterdager har ikke fuglene så mye å spise, så da må vi hjelpe dem! 


Først måtte vi lage fine fuglematere som vi kan henge opp rundt barnehagen. Barna tok med juice-og-melkekartonger. Så kunne barna velge om de ville lage en "fuglefigur" med vinter og nebb, eller et "fuglehus" med vinduer og dører. Deretter malte vi dem i valgfrie farger for å spre farger og glede i naturen=)Ferdig fuglemater, hengt opp rett utenfor barnehagen, slik at vi kan følge med på hvilke fugler som kommer og spiser!Her har lyktestolpen fått seg en fuglemater med vinger og nebb=)Vi er så heldige at vi har mange fuglematere rett over veien som vi passer på og fyller opp når det er tomt. Nå har det kommet et fint skilt der også, så vi kan bli enda bedre kjent med de ulike fuglene som spiser på "fuglekafeen".


Men vi gir oss ikke der. Vi må lage egen fuglemat også! Først smeltet vi fett i en gryte.


Så kuttet vi nøtter.


Vi helte over fettet i en bolle, og putta opp i alt mulig snacks for fuglene! Hakkede nøtter, havregryn, grovt mel, solsikkefrø, rosiner og gresskarkjerner. 


Deretter fikk barna fylle pepperkakeformer med fuglemat-massen.Vi lot formene stivne, og la de ut i kulda, slik at de skulle bli ekstra harde og lette å få ut av formen.Vi lagde hull i dem med synål, og trakk tråd gjennom. Men ikke alle overlevde denne prosessen dessverre. De la vi på fuglemateren utenfor gaupeinngangen=)


Denne mannen ble "hengt", men det syntes han var helt topp, for hans mål med livet var å bli spist av fugler.


Barna fikk selv velge hvor meisebollene skulle henge. Noen på gjerder, andre i trær rundt omkring i barnehagen.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar