søndag 5. februar 2023

Overnattingstur på Sæteren Gård med Bjørnegruppen. Del 3

 Rammeplanen sier : "Barnehagen skal fremme læring. I barnehagen skal barna oppleve et stimulerende miljø som støtter opp om deres lyst til å leke, utforske, lære og mestre". 

Endelig mørknet det, vi rustet oss med hodelykter, hentet superkule ake-madrasser og fortet oss i akebakken.

 Vi kjente på farten mens vi akte alene, flere på en madrass og laget et tog av madrasser... Bjørnene syntes det var super gøy🤩! 

Ferdig for i dag:) ...

Med en demokratiske deltakelse og medvirkning til deres hverdag i barnehagen ble det stemt for at det blir taco til middag, samt som de andre måltidene på turen. Bjørnebarna deltok aktivt i matlaging med å kutte grønnsaker og dekke på bordet og rydde etter måltidet. Vi hadde god kommunikasjon og samspill i fokus og øvde på å spørre en venn ved siden av om å sende de forskjellige ingredienser. Barna mestret oppgaven og vi koste oss med god mat, koselig selskap og fine samtaler rundt bordet.

Det var STOR GLEDE når vi skulle til sovehuset for å ta kveldens hygiene rutiner og legge oss...

En FIN gjeng :)

På morgenen var det mange stolte barn som strålte ut mestringsfølelsen at de klarte å overnatte uten mamma og pappa...  
Vi utforsker hemsen...

Frokosten fikk vi servert på en kafe som heter "låven" på Sæteren Gård. Det var buffetbord med alt mulig godt som vi kunne velge, det var alt forskjellige pålegg, yoghurt, frukt, grønnsaker og frokostblanding. Vi nøt maten i en koselig atmosfære med lyd av knitring og varmen i peisen. Når vi var forskynt med frokost smurte vi matpakker til turen tilbake.

Veien hjemover...
På vei ved "spøkelseshytta" spiste vi matpakkene som vi laget på Sætern Gård.
Det var en fin reise som vi fikk oppleve med et mål om at barna skal oppleve livsglede og mestring å være med på en overnattingstur. Og at det ville skape en følelse av egenverd med å være en del av et felleskap om en fin opplevelse😊.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar