mandag 20. mars 2023

Vi blir kjent med snøens egenskaper

   

Fra rammeplanen Natur, miljø og teknikk: Barnehagen skal legge tilrette for at barna kan få et mangfold av naturopplevelser og få oppleve naturen som arena for lek og læring.

Så kom endelig snøen som vi har lengtet etter. Vi ønsket å gi barna erfaringer med å lære og bygge med både våt/kram snø og tørr/kald snø, og det fikk vi. Tenk at naturen gir oss dette flotte materialet, som vi kan forme, ake, gå på ski og ha så mye glede av.

Mandagen startet med tørr snø. Vi fant fram bokser, som vi fylte med snø. Så presset vi ut luften, ved så banke og trykke snøen sammen med hendene våre. Så la vi til mer snø, og når boksen var full og ferdig trykket, snudde vi den. Og vi fikk en fin kloss med snø. Snøen hang sammen. Slik fortsatte vi, og fikk laget mange klosser med snø. Vi bygget slik vi bygger med duplo. Det er spennende å se at vi kan få snøen til å henge sammen, selv om den er tørr

Så kom fredagen, med den krammeste snøen i år. Det var så lett å lage store snøballer. Snøen klistret seg så lett til snøballen.  Alle små og store på loftet samarbeidet om å lage borg. Vi plasserte snøballene oppå hverandre og laget høye vegger og små åpninger. Vi "murte" med snø mellom snøballene og under og rundt, slik at de skulle sitte godt fast i hverandre og i bakken. Det å oppleve at bygget vokser og at alle trengs for å få det til, er en fin opplevelse. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar