tirsdag 23. april 2024

Matuke for gauper og rever

 






Fagområdet: Kropp, bevegelse, mat og helse:
"Få innsikt i i matens opprinnelse, produksjon av matvarer og veien fra mat til måltid."

Vi er nå i full gang med å så, og se at frø blir til planter. Dette er matproduksjon, og det er så spennende. Vi har også fått oppleve at egg blir til kyllinger denne våren (se blogginnlegg om dette). Det å se naturen vokse til liv, og forstå at det vi sår blir til grønnsaker er en spennende erfaring som vi gjentar hvert år.

Det å lage mat sammen og spise sammen lager gode minner og erfaringer. Kanskje det er lettere å smake på noe nytt, når det er likt for hele gruppen. 
Denne uken har vi sammen tilberedt og spist mat sammen. Vi har hatt en ukemeny, som har hatt varierende råvarer, og som er mat vi har erfaring med at de fleste barna liker godt.
 Gjennom uken har vi spist i lavvoen, ute i barnehagen, inne og på Gaupeplassen. Vi har spist alene en dag, sammen med rever 4 dager og 2 dager med hele loftet. 

Det har vært en uke med gode opplevelser rundt måltidet og glade foreldre som slipper å lage matpakke. Her kommer litt bilder fra uken: 




Havregrøt med tilbehør lages på ovnen i Lavvoen


Wook med grønnsaker og nudler på Gaupeplassen



                                                                              
Taco med kjøttdeig, søtpotet og linser + masse grønnsaker sammen med alle på loftet

                                                                      


                                                        



Linsepannekaker med røbet og spinat på takke



Tomatsuppe og rundstykker ble det ikke tatt bilder av









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar