mandag 19. februar 2018

Ekornbarna utforsker vinter og snø

Så masse spennende snø det er ute! Men hva er snø? Hvordan kjennes den ut? Hvordan skal jeg bevege meg i snø? Hva slags lyd lager den når jeg går på den, og klemmer på den? Hva kan vi gjøre med den? Små barn bruker alle sansene når de utforsker og opplever verden. Gjennom utelek blir vi kjent med uteområdet vårt, og med elementet snø. Ved å undersøke og undre oss sammen finner vi ut hva dette hvite er som er overalt ute. Å bevege seg i all snøen kan by på motoriske utfordringer for de minste barna. Ved å prøve seg frem og å utforske erfarer de hvordan de kan bruke kroppen til å komme seg dit de vil. Her kommer fagområdene natur, miljø og teknologi, og kropp, bevegelse, mat og helse inn.


Hvordan kjennes snøen ut? Er den hard, myk, lett, tung? Vi graver i snøen og fyller bøtter, snur dem og ser at det blir kaker. Gjennom felles lek erfarer barna hva vi kan gjøre med snøen, og hvordan den fungerer når vi klemmer på den, graver i den og heller med den.
 Vi prøver oss i akebakken. De lange rompeakebrettene er fine når vi aker sammen barn og voksne. Sammen utforsker vi snøens ulike egenskaper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar