torsdag 15. februar 2018

Spor og sportegn i naturen!


 Den siste tiden har vi hatt om spor og sportegn og eventyret om skinnvotten. Dette har gitt oss et felles og godt utgangspunkt for å bli bedre kjent med dyrene i eventyret samtidig som vi har setter etter spor fra dem. Haren har vært det første dyre vi har tatt for oss. Her har vi undersøk hvordan haren ser ut? Hvile farger har den om vinteren og sommeren? Hva spiser den? Hvordan beveger den seg? Hvor bor haren? Kan vi se harespor i snøen? Vi har prøvd å hoppe som haren og hatt sanger om haren. På bilde går vi på sportegn jakt etter haren. Dessverre fant vi ikke så mye hare spor den dagen, men kanskje en annen dag. Uansett gjør det ikke så mye da vi i stede fant spor etter andre dyr. For spor og sportegn er det overalt bare vi undersøker.


Sportegn jakt er alltid like spennende! 


Her fortelles eventyret om skinnvotten  ute i skogen med konkreter. 


Vi snakker om dyrene, lager lyder som dyrene, ser på spor, fargelegger og synger sanger om dyrene.Det å gå på jakt etter sportegn er med på å skape felles opplevelser, glede og videre nysgjerrighet og undring til å finne ut mer. Hva spiser for eksempel dyrene om vinteren og hvor sover de? Hvilket  dyr har gått, spist eller bæsjet her? Hmm.. det er mye undring og nysgjerrighet som oppleves i her og nå situasjonen. På flere av turene våres har vi funnet ulike dyrespor, ekskrementer eller spor etter at elg, rådyr, fugl og hund.

Opplevelser og erfaringer i naturen bidrar til at barn får en forståelse av dyrelivet og mangfoldet av dyr og natur i nærmiljøet og gjennom vinteren.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar