torsdag 8. november 2018

Den fantasifulle leken!En lang trestokk, og et par blå kasse kan bli til så mangt. I dette eksemplet utviklet materialene i leken seg til vogner og tog. Den fantasifulle leken er så fantastisk! Ved å bruke få materialer og de naturlige resurser vi finner rundt oss, som stokker, pinner, blader og bark utvikler vi stadig mer fantasi, kreativitet, selvstendighet og glede til naturen som lekeplass, og resurs.
Vi samspiller og inkludere hverandre.  Alle har fått bladbillett, før beltene på toget festets og vi suser av sted. Førts bærer det av sted til butikken, sjøen, dyrkeparken, svømmehallen, fjells og videre. Vi har altså mye på agendaen. På etappene fantaserer, jubler, roper og synger typiske sanger som ”ned på stasjonen”, ”tøffe, tøffe toget”, ”ro, ro til fiske skjær”, ”bake, bake kake” osv. En ivrig gjeng inspirere og engasjerer hverandre i leken. Vi er felles om det vi gjør, og har det gøy i samspillet med hverandre. Inne mellom stopper vi opp, og går på kaffe. Her står en gjeng å serveres sandkaker, og mat av park, pinner og blader. Med litt nye energi i kroppen, er en glad og ivrig gjeng oppladet og klar til nye tog etappe. Hu hei hvor det går!

Vi har stor glede av å være sammen å leke. Vi styrker hverandres vennskap og utvider hverandre leke repertoar ved å observerer, ta etter, tilpasse, kommer med innspill, hjelpe, og samarbeide om det vi leker og gjør sammen.  Når en sette seg ned, setter gjerne flere seg ned. Når en får bladbilett vil også de andre ha. osv.


Kan vi sitte oppi? Hvordan skal jeg komme meg oppi? Hvordan skal jeg komme meg ut? Hvor mange kan sitte sammen? Hva skjer om vi snur kassene opp ned, er det plass til flere? Kan vi hjelpe hverandre oppi? 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar