onsdag 7. november 2018

Ekornbarna utforsker uterommet

Mattelek i naturen er et av temaene våre i november. For små handler mattelek om at de utforsker rom og størrelse i forhold til seg selv. Som tidligere nevnt erfarer små barn verden med hele seg, de "gjør verden". Hinderløypa vår er perfekt til dette. Her kan vi gå over, under, gjennom. Barna undersøker om de kommer opp hit eller dit, rekker jeg opp? Får jeg plass under? Sammen utforsker barna uterommet, og i fellesskapet skapes mange frydefulle øyeblikk.
 Se på denne fine stubben, kan vi komme opp her?
 Vi laget et langt tog, vi fylte hele stubben og alle fikk plass! Den var akkurat passe stor til hele gjengen.

 Å komme opp på broen kan være en motorisk utfordring. Med en støttende hånd føles det trygt. Snart er vi på toppen! Men ligger det noen under broen også? Det er plass både under og oppå:-)
I leken sin utforsker barna rom og størrelse.
 Når man kommer opp er mestringsfølelsen stor. Jeg klarte det!
 På denne pallen kan vi stå både oppå plankene og nedi hullene, met et bein i hver.
 Men hvordan skal jeg få begge beina opp på planken? Ved å prøve seg frem i uterommet får barna varierte motoriske erfaringer, og de blir kjent med hvordan de bruker kroppen i forhold til omgivelsene.

 Hvordan kommer vi opp her da?
 Kom alle sammen, vi ser om vi får plass inni trehytta!
 Her kommer vi!
Barna suser ned sklien, før de går opp og prøver igjen.
Hvordan kan vi komme oss under bordet? Vi kan ikke gå under det, men om vi kryper, da går det!
Barna erfarte at når de la seg helt ned på bakken og krøp så kom de gjennom. Barna er aktive oppdagere, og i leken erfarer barna hvordan de kommer under et bord eller over en bro. De ser hvordan vennen gjør det, og de står og venter på hverandre. Heia, du klarer det!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar