torsdag 1. november 2018

Ekornbarna har naturbingo i skogen


I skogen nå på høsten er det mye spennende å finne på bakken. Hvordan ser en kongle ut? Hva med pinne? Finner vi forskjellige blader på bakken, eller er alle like? Vi hadde med oss naturbingo på tur med bilder av saker som kongler, pinner og gule og grønne blader. Kan vi finne dette her i skogen?

Vi så på bildene og snakket om hva de forskjellige sakene heter før vi undersøkte om vi kunne finne noen av dem rundt oss.
Barna lette rundt seg og la det de fant på bildene av sakene.


Etter hvert som vi fant saker så vi på dem og snakket om hva det var og hvordan de så ut. Her er det mange ord og begreper vi blir kjent med. Se på disse bladene. Er de små eller store? Hvilken farge har de? Og hvilken form? Rammeplanen for barnehager skriver at alle barn skal få god språkstimulering gjennom barnehagehverdagen, og alle barn skal få delta i aktiviteter som fremmer kommunikasjon og helhetlig språkutvikling. Naturens mangfold inviterer til aktiviteter og utforsking av omgivelsene. Her stimuleres språkutviklingen ved lytting og at vi sammen setter ord på det vi finner og opplever.
Etter hvert som vi fant flere og flere pinner, så barna at arket ble fullere og fullere. Til slutt var arket helt fullt at pinner! 
 


 
 Denne stubben var for stor til å legge på arket, men perfekt til å sitte på og ta en sangpause:-)
Vi fant denne lange stokken på bakken, og den er super til vårt prosjekt med lille larven. Den tar vi med tilbake til barnehagen! Sammen bar vi den tilbake, barna hjalp til og med godt samarbeid går alt så lett:-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar