søndag 14. november 2021

Haregruppen utforsker nærområdet!

Den magiske naturen utenfor gjerdet!


Barnehagehverdagen til smårollingene har stort sett handlet om å bli kjent og trygg med omgivelsene sine innenfor porten til barnehagen. Det var naturlig og helt nødvendig i fjor da de ble kastet ut i sitt første år i barnehagen. Nå har de blitt ett år eldre og i høst har de nå to år gamle barna på Haregruppen gradvis begynt å utforske nærområdet rundt barnehagen i større grad enn tidligere. 

Gruppen viser glede og entusiasme når tursekken blir hentet ned fra hylla, og klok på erfaring som de har blitt, stormes det til porten for å finne nye stier. Vi er gjerne på tur inntil tre- fire ganger i uken, og holder på i drøye to timer på det meste. Barna bestemmer ofte hvor vi skal, peker og viser hvor de ønsker å gå. 

Vi har funnet noen favoritturer som barna stadig vil tilbake til: 
  • Arboret for å se på bilene og lastebilene som kjører forbi. Da gjerne med "pumping" for å få lastebilene til å tute. Det er så moro!!
  • Grønnsakshagen for å hilse på hønene, stelle med plantene, og smake på grønnsakene. 
  • Skogsrunden i Arboret for å se etter rådyr og reven.
  • Gjennom plassen til Øverland gård for å se etter traktor og rulle på gresset.
  • Besøke byggeplassen for å se på gravemaskin. Forrige uke fant vi et hull i fjellet som vi ble helt overbevist om at måtte være et revehi. Barna var tøffinger og turt å gå helt inntil åpningen for å spørre om noen var hjemme. Ingen svar, så reven var nok på tur i dag den også. 


(Med kun tre barn i barnehagen denne dagen kunne vi trille oss en tur til Sæteren gård)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar