tirsdag 31. januar 2023

Ekornbarna utforsker nærområdet

 Da barna på Ekorn ytret at de ville gå på tur å se på fuglemateren,gikk vi ut porten for å utforske hva vi så og fant. Vi gikk først til fuglemateren, hvor vi oppdaget mange sultne fugler som forsynte seg av maten. 

Rammeplanen sier: barnehagen skal bidra til at barna utforsker ulike landskap, bli kjent med steder i nærmiljøet og lærer å orientere seg og ferdes trygt. 

Vi er utrolig heldige med vårt fine nærmiljø og ser daglig verdien av å oppdage så mye spennende rett utenfor porten. Vi fulgte barnas perspektiv og turen gikk videre inn på stien, der oppdaget vi noen spor og en type bæsj vi ikke hadde sett før. Vi undret oss sammen hva dette kunne være. Heldigvis møtte vi Bjørnebarna på tur, da kunne vi spørre de om de visste hva slags bæsj vi hadde oppdaget. Dette hadde barna lært og kunne fortelle oss at det var rådyrspor vi hadde sett. 


 Sporene tok oss videre og vi kom til et sted med masse snø,da fant ut at vi skulle lage en snømann. Den fikk lange armer, øyne, munn og nese av grantre. Etter at snømannen var ferdig gikk vi tilbake til barnehagen, det var en fin motorisk øvelse å bevege seg i ujevnt terreng. 

I etterkant av turen pratet vi om hva barna hadde funnet interessant og hva vi hadde oppdaget på turen! 

Takk for en fin tur Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar