søndag 15. januar 2023

Aking i skumringstimen. Bjørner

Barnehagedagen gikk mot slutten og blåtimen var på vei til å skape stemningen ute. Om vinteren har vi mulighet til oppleve den magiske tiden for sola bruker ekstra lang tid på å gå ned. Når den endelig har kommet under horisonten gir den fra seg både rødt og blått lys. Men når den kommet langt nok ned er det bare det blå lyset når frem til oss. 

 Vi fortet oss ut for å ake og base i snøen. Det er noe eget med mørketiden den gir tid til ro. Det å være ute er annerledes og spennende. Så vi skyndet oss på jakt etter gode opplevelser og minner.


Spenning under aktiviteten gjør at vi vil utforske og teste våre grenser, det kjennetegnes som risikofylt lek. Det å suse nedover i fart gir en følelse som kiler i magen... Risikofylt lek som aking styrker også barnas sosiale kompetanse. Det er noe vi gjør i et felleskap. Barna må trene på samarbeid og hjelpe hverandre  for å mestre aktiviteten.

 
 

Det var mye glede og latter både for barn og voksne. Vi utforsket de forskjellige akemetoder og redskapene. Vi erfarte at å ake på et reinsdyrskinn kan gå like fort som et plast akebrett. Rammeplanen sier at gjennom arbeid med fagområdet "Natur, miljø og teknologi" skal barnehagen bidra at barna får gode opplevelser med friluftsliv året rundt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar