søndag 8. januar 2023

Skøytetur i arboretet. Bjørnegruppen

Salamanderdammen var endelig dekket av is. Det ga oss en fin mulighet til å prøve å gå på vår første skøytetur som en gruppe. En dag i forkant hadde vi en tur til arboretet for å sjekke om isen var trygg. Når alt var lagt til rette for det, så var det bare å glede seg. Det var et hovet tema ved måltidsbordet og barna var både spente, forventningsfulle og gledet seg til turen.

Gjennom denne aktiviteten trekker vi inn fagområdet som er "Kropp, bevegelse, mat og helse". 

Rammeplanen sier at gjennom dette fagområdet skal barnehagen bidra til at barna opplever trivsel, glede og mestring ved allsidige bevegelseserfaringer, inne og ute, året rundt. De videre utvikler motoriske ferdigheter, kroppsbeherskelse, koordinasjon og fysiske egenskaper og opplever å vurdere og mestre risikofylt lek gjennom kroppslige utfordringer.

Vi pakket pulken. Vi tok med oss både ski og skøyter. Tanken var å ivareta barnas perspektiv med å gi barna mulighet til å velge mellom vinteraktivitetene. 

Bjørnene var med på å måke isen og gjøre det til en skøytebane.

Da er det klart til å utfordre balansen og nyte vinteren....

 Barna hjalp, støttet og ga noen nyttige tips for å lære hverandre.
Rammeplanen sier: I barnehagen skal alle barn kunne erfare å være betydningsfulle for fellesskapet og å være i positiv samspill med barn og voksne. Barnas selvfølelse skal støttes, samtidig som de skal få hjelp til å mestre balansen mellom å ivareta egne behov og det å ta hensyn til andres behov.


Til og med et fall blir morsomt sammen :)

Det var gøy å se at barna var så motiverte og hadde sterk vilje til å stå på.
 
På vei tilbake testet barna ut de forskjellige triks når man sklir på isen på stien. Det var en bra avslutning...
 I barnehagen var det mange glade barn som ville dele opplevelsene og inntrykk fra turen med både barn og voksne. Barna strålte av stolthet og mestring:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar