tirsdag 24. januar 2023

Harebarnas eksperimentelle lek med is, snø og vann

 Harebarna har hatt eksperimentell lek med is, snø og vann. Vi begynte med å ta med snø i en bøtte inn slik at barna fikk se og undre seg over hva som skjer da. Det tok litt tid før snøen smeltet, men vi så at det ble mindre snø og mer vann. Til slutt var det bare vann igjen og det var mindre mengde enn da vi puttet oppi snøen. 

En annen dag var barna med på å helle vann i bøtter og putte kongler og granbar oppi. Dette satte vi ut til det ble minusgrader. Det hadde blitt til fine isskulpturer. Her erfarte vi at vann blir til is når det er kaldt og minusgrader ute. 
Vi prøvde oss også på å fylle vann i ballonger. Vi sammenlignet ballonger med luft og ballonger med vann. De med luft var lette og føyk opp i luften. De med vann var myke og tunge. Vi satte disse ut i minusgrader og etter noen dager var de blitt til fine islykter med krystaller inni. Gjennom disse aktivitetene har vi vært innom dimensjonen "tilrettelegging for læring og utvikling". Denne uken ble barna kjent med at vann kan bli til is og is og snø kan bli til vann, ettersom temperaturen stiger eller faller.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar