fredag 12. oktober 2018

Lek og samarbeid gjennom dugnadsuken

Nå er høsten her for fullt, og vinteren står rundt hjørnet. Hver høst har vi en dugnadsuke i barnehagen hvor vi raker, koster og gjør naturen klar for vinteren. Vi utforsker høsten ved å se på alle bladene som har falt på bakken, vi samler dem sammen i store hauger og triller dem bort i skogen i trillebårer. Vi ser og kjenner på bladene som er våte om morgenen, og undersøker dråpene på dem.
Se så mange blader! Barna samarbeidet om å fylle trillebårene. Noen rakte, noen plukket opp blader og noen trillet bort og tømte når det var fullt. Barna viste stort engasjement og glede.
 Såkassene våre utenfor døren trenger også å bli klare før vinteren. Nå som frosten kan komme når som helst, var det tid for å høste det som kunne høsten, og trekke opp plantene. Barna var med på å plukke de tomatene vi hadde fått. Det var noen rød og orange, og mange grønne som ikke hadde fått farge. De store tomatene har vi tatt med inn g lagt ved vinduet, så får vi se om de kan få litt farge inne. De små plukket vi, delte dem og så hvordan de så ut inni. Vi smakte også på dem, de var litt sure!

 Pinnene som har stått for å støtte opp plantene trakk vi også opp. 
Barna var aktivt med og dro opp plantene før de puttet dem i trillebåren. De så hvordan det ble mer og mer fullt oppi der. Da vi hadde fått opp alt, trillet vi gjennom porten ut mot skogen og tømte det der vi tømmer. Gjennom slike førstehåndserfaringer opplever barna hvordan plantene og det som lever i naturen blir klare for vinteren og kulden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar