torsdag 18. oktober 2018

Gauper - naturvakter

 
I høst har gaupene startet på et aktivitetsprogram som heter "naturvakter". Gjennom tilrettelagte oppgaver lærer barn om allemannsretten og de får bruke naturen som læringsarena for kunnskap og mestring.
Det starter med at barna får et brev fra ugla. Ugla som bor høyt oppe i et tre nær barnehagen, trenger hjelp. Han er den som følger med på alt som skjer ute i naturen og lærer alle som ferdes der om hvordan man oppfører seg når man er på tur. Ugla begynner å bli gammel og sliten og trenger hjelp med denne oppgaven. Han inviterer derfor barna til å bli hans naturvakter. For å bli naturvakter må barna gjennomføre ulike oppdrag der de viser at de forstår hva man kan gjøre (og ikke gjøre) når man ferdes i naturen. Slik at de kan lære dette videre til andre barn og voksne.
 
 
På tur i eventyrskogen. På stien fant barna et brev fra ugla.
 
Vi åpnet brevet og leste hvilket oppdrag ugla hadde gitt oss i dag. I brevet sto det om allemannsretten og at når vi er på tur ute i naturen kan vi ikke knekke og ødelegge trær og andre ting som vokser og er levende. Vi fikk i oppdrag å se rundt oss etter ting som hører til i naturen. Vi skulle finne noe som var morsomt, tungt, hardt, rundt, gult osv. Etterpå skulle vi samle materialer i naturen til å lage et fint bilde. Vi bestemte oss for å lage et bilde av ugla i form av land art.


Vi fant mange spennende ting vi kunne bruke til bildet vårt.
Vi måtte tenke på hvordan ugla ser ut og hvilke kroppsdeler den har. Barna fikk legge på litt hver.


Vi startet med munn og nese.

Etter hvert fikk den hår, øyne, bart, vinger, kropp og bein.

Og slik så den ut til slutt. Barna samarbeidet om å lage et fint bilde sammen.


 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar