torsdag 25. oktober 2018

Diplom utdeling til Naturvakter revebarna

På mandag skulle vi på tur til et nytt sted som heter "Bjørnehullet". Noen av barna syntes det var både litt skummelt og spennende, de tenkte kanskje at det bor en bjørn der. Vi samlet oss ved porten for å snakke sammen og forberede oss til turen. De barna som var kjent med det stedet fra før viste empati og omsorg over vennene sine som var litt engstelige. De viste glede og fortalte til hverandre at det er veldig gøy å klatre og krype i tunellen der og det bor ingen bjørn der. Barnas kultur er kjempeviktig i barnas utvikling, barna lærer mye av hverandre. Barna viser empati og støtter hverandre, det styrker barnas selvfølelse og selvtillit. Når alle var klare, så dro vi av gårde.
Det er alltid noe spennende og nysgjerrighetsvekkende man kan finne på tur. Det lå en hestebæsj på veien. Vi måtte stoppe opp og studere det! Vi prøvde å gjette hva hesten spiser mens vi så på bæsjen. Vi plukket noe tørt gress strå og smuldret det i hendene. Når vi sammenlignet det, så ble vi bevist på at hesten spiser gress og høy.   
 
Barna syntes at de hørte uglelyder og så noen ugle spor i skogen. Vi har laget uglespor av pinner. Her trekker vi fagområder som "Kunst, kultur og kreativitet". 
 
Bjørnehullet var ikke skummelt lenger. Det bor ingen bjørn her, men det var lurt å kjekke det selv. Det ligger store steiner nesten inn til fjellvegen med en åpning mellom, det er en tunnel vi kan gå gjennom. Det var super spennende! Modige revebarna gikk en etter andre gjennom. Her trekker barna fagområder som" Antall, rom og form".
 
 
 
Barna får vist sine motoriske ferdigheter med å klatre opp på steiner som er like store som dere selv:). Barna får en positiv selvoppfatning gjennom kroppslig mestring.
 
 
Plutselig oppdaget vi Naturvakten Ugla i et tre. Barna var glad til å se Ugla og hilste på han med en klem. Vi fikk et oppdrag til å finne noe spisenes i skogen. Ugla var også veldig bevist at barna må kjekke med voksne om det er greit å spise det. Det finnes mange forskjellige giftig bær og sopp i skogen også.   
 
Vi fant syreblader, riktig navn er "Gjøksyre". Den hadde en frisk og syrlig smak. Her får barna erfaringer med og kunnskaper om vekster- "Natur, miljø og teknikk". 
  
Vi plukket noe nyper. I barnehagen renset vi nypene og laget nypete.
 
 
 
 
Det er godt med et syreblad på brødskiven. 
 
På torsdag hadde vi en tur til "Eventyrskogen". Der plutselig barna oppdaget at Naturvakten Ugla hadde gjemt seg i tursekken til de voksne!!! Der lå et brev også. I oppdraget fra Ugla måtte vi finne ut hvilken trær vokste rund oss. Vi hadde en bok om trær med oss på tur. Barna var ivrige til å finne blader og nøtter og sammenligne det med bilder i boka. Her bruker vi mattelek i naturen.
 
 
Bjørk betyr lys. Kanskje det er på grunn av den lyse trestammen. 
 
 Hmm… er det riktig form?
 
 Ja! nå har vi funnet riktig tre i boka, det er lønn :)
 
På vei tilbake fra turen fikk vi en overraskelse! Det lå en pakke til revebarna midt på stien. Vi ble veldig spent og tok pakken med oss til barnehagen.
 
I samlingsstund spente og ivrige rever fortet seg til å pakke opp pakken.
 
I pakken lå diplomer til alle Naturvakter revebarna!!
 
Allemannsretten sier at vi kan være i naturen så mye vi vil, men vi må huske på å ikke ødelegge planter eller forstyrre dyr og alltid ta med all søppel hjem.
 
Stolte Naturvakter revebarna:)
 
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar