fredag 12. oktober 2018

Gauper og bjørner høster grønnsaker i hagen

Denne uken har vi hatt dugnad i barnehagen. En av dagene var vi nede i hagen og høstet forskjellige grønnsaker. Spennende å se at det vi var med på å så og sette før sommeren har blitt så store og mange. Vi tok opp rotgrønnsaker som poteter, gulrøtter, neper og rødbeter. Når vi plukket dem, måtte vi ta av de grønne bladene og kaste i kompostbingen. Dette skal brytes ned og bli til ny jord som kan brukes i hagen til å så nye grønnsaker en annen gang. Når vi kom tilbake til barnehagen var barna med og vasket all jorden bort fra grønnsakene.
Grønnsakene hadde vi til fruktmåltidet på fredag. Barna var med å kutte opp grønnsaker som ble stekt i ovnen. Dermed har vi vært med på hele prosessen fra å så i jorda, vanne, luke, høste, tilberede og spise egenprodusert mat.

Vi fant masse poteter under jorda som vi måtte grave frem.

Vi dro opp masse gulrøtter også. De var fulle av jord, så vi må vaske de før vi kan spise dem.
Neper vokser også nede i jorda.


Vi fant mange neper.

 
 
Bondebønner vokser på små busker. De ligner på sukkererter, bare at de er mye større! Vi må ta av skallet før vi kan spise dem.

Når vi hadde høstet grønnsaker, tok vi av de grønne bladene på toppen. Til slutt hadde vi full bøtte!
 
De la vi i kompostbingen, slik at det kan bli til ny jord som vi kan bruke i hagen en gang.Tilbake i barnehagen vasket vi alle grønnsakene. Vannet ble brunt fordi det var så mye jord på dem.
Og slik så de ut etter at de ble vasket.

Etterpå skrellet og kuttet vi grønnsakene som vi stekte i ovnen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar